Annonce
Lokalavisen Nyborg

Frøet til generationsskifte blev sået for tre år siden: Nyt Syn har fået ny ejer, men det betyder ikke endeligt farvel til Carsten

I Nyt Syn i Nørregade vil man både kunne finde den nye ejer Bo Kristensen og den tidligere ejer Carsten Andersen, som ikke har planer om at stoppe før om et par år. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Selvom der fra den 1. august stod en ny ejer i spidsen for Nyt Syn i Nyborg, så er den tidligere ejer Carsten Andersen stadig at finde i butikken. Han arbejder nu som optiker i butikken i Nørregade.

Nyborg: Carsten Andersen har stået som ejer af Nyt Syn i Nørregade i 23 år, men fra den 1. august var det tiden for en ny at tage over efter den garvede optiker.

- Jeg er pt 62 år, og jeg vælger at kalde det rettidig omhu. Jeg har tre børn, og jeg føler, at det her er mit fjerde barn. Derfor har også også været rigtig vigtigt for mig at finde de rigtige aftagere, fortæller Carsten Andersen.

Og det har han gjort.

Annonce

Der er flere, der har spurgt, om Carsten er stoppet, og hvornår han gjorde det. Men det er han ikke. Vi er bare blevet en mand mere,

Bo Kristensen, ejer af Nyt Syn i Nyborg

For tre år siden kom han i snak med Bo Kristensen, og her blev tankerne sået til en overtagelse af butikken. Det betyder ikke, at det gamle personale forsvinder. Både Carsten Andersen og det øvrige personale er stadig at finde i butikken.

- Der er flere, der har spurgt, om Carsten er stoppet, og hvornår han gjorde det. Men det er han ikke. Vi er bare blevet en mand mere, fortæller Bo Kristensen, mens Carsten Andersen supplerer:

- Mit hjerte banker stadig for Nyt Syn, og det gør det minimum to år endnu. Der har jeg været i gang her i 25 år, og det vil passe fint at trække mig der.

Carsten Andersen har været ejer af Nyt Syn i Nyborg i 23 år, men nu var det tiden at trappe ned fra en 50 timers arbejdsuge, som han tidligere har haft. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Den samme butik som før

Selvom der står en ny ejer af butikken, så vil den nye ejerkreds, som udover Bo Kristensen også består af Tommy Simonsen og Tommy Hansen fra Nyt Syn i Svendborg, ikke lave store ændringer i butikken.

Mens mange har fået en lussing af corona, blev sidste år et af Nyt Syns bedste år rent økonomisk, og den ånd vil de nye ejere fortsætte med.

- Ejerkredsen respekterer det arbejde, som Carsten har lavet her, og vi skal passe på med ikke at lave hele verden om. Det her virker, som det skal, og vi skal ikke til at lave hele strukturen om, fortæller Bo Kristensen, som vil være at finde i butikken til daglig.

- Nærvær og empati har været Karins (Jakobsen red.) og mit motto i mange år, og det fortsætter, uddyber Carsten Andersen.

Bo Kristensen har tidligere været optiker i Nyborg, og han glæder sig over at være tilbage i byen. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Bo Kristensen er ikke en fremmed mand i Nyborg. Han har nemlig arbejdet i den tidligere Thrane, hvor Profil Optik i dag ligger, i otte år og fem af dem som chef. Før det var han i Nyt Syn i Svendborg i 10 år, og han har også været optiker i en Profil Optik i Svendborg.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage til Nyborg. Jeg boede her fra 1997 og til for fem år siden. I dag bor jeg i Middelfart, men når det engang er muligt, så vil jeg gerne tilbage, fortæller Bo Kristensen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Røde, gule og blå hjerter i Nyborgs bybillede - men hvorfor?

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Et frosset fortidsminde: Oplev ny særudstilling på Borgmestergården

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

En intens og tæt kamp ender med nederlag til Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Foredrag for pårørende til kræftpatienter

Lokalavisen Nyborg

236 frivillige hjælpere klar til stort håndboldstævne

Lokalavisen Nyborg

Lige ved og næsten: SUS Nyborg tabte åbningskampen i 3. division

Lokalavisen Nyborg

NGIF fodbold tog en kamp for holdet

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Skal vi alle være ’mainstream’?’

Lokalavisen Nyborg

Endnu en weekend med mange arrangementer

Lokalavisen Nyborg

Ildsjæle blev hyldet med 100.000 kroner

Lokalavisen Nyborg

Tidligere ørbækdreng laver nyt samarbejde med biografen

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste giver noget tilbage: En hyldest til de ildsjæle, som gør en forskel

Lokalavisen Nyborg

Der blev kørt rigtig stærkt: Nyborg Cykle Klub afholdt klubmesterskab i flot vejr

Lokalavisen Nyborg

Træt af arbejdsvilkårene hos det offentlige sundhedsvæsen: Nu er Mathilde startet som selvstændig i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Strand og skov er ikke nok: Folk vil også have en god historie

Lokalavisen Nyborg

Plads til glæder og sorger: Helle vil gerne skabe Helle-Stedet for dig

Lokalavisen Nyborg

Nyt høstmarked kommer til Ørbæk

Lokalavisen Nyborg

Stor succes på Torvet: Malou og familien satte gang i gaden

Lokalavisen Nyborg

Jørgen har 50 års jubilæum

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste Nyborg 2021: Indstillingen er slut, men det er Byens Bedste langt fra

Lokalavisen Nyborg

Boganbefaling: Bogen om dig som menneskedyr

Lokalavisen Nyborg

Sidste chance: Har du indstillet dine favoritter?

Lokalavisen Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Annonce