Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra 30 til 2300 produkter: Kagegrisen er et væksteventyr

Hver dag sendes omkring 150 pakker ud fra adressen i Ullerslev. Foto: Kasper Riggelsen
Det seneste år har der været fart på hos Mette Michelsen fra Refsvindinge, der står i spidsen for Kagegrisen.dk, hvor man kan købe bageudstyr, ting til boligen og garn.
Annonce

Ullerslev: Den 11. marts 2020 er en dag, som vi alle husker. Det var den dag, statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned, men for 36-årige Mette Michelsen var det også den dag, hendes kageeventyr startede.

Den aften landet lukkede ned, valgte hun nemlig, sammen med sin mor, at sætte sig i bilen og køre ud for at hente et varelager af bageudstyr med cirka 30 produkter, som skulle være hendes næste hobbyprojekt.


Jeg har fået mit drømmejob. Der er ingen tvivl om, at der er hårdt arbejde, men jeg tager det ikke som et arbejde, fordi jeg elsker det, jeg laver.

Mette Michelsen, ejer af Kagegrisen.dk


Men bare et lille år senere, er kageeventyret endt et helt andet sted, end Mette Michelsen havde regnet med den onsdag aften i marts.

- Min første tanke, da hun lukkede ned, var, at jeg godt kunne glemme alt op at starte det her hobbyprojekt op, men nu havde jeg jo hentet varerne, så kunne jeg lige så godt prøve det af. Og min mor, som jeg startede det med, priste sig lykkelig for, hun ikke havde sagt sit job op. I starten solgte vi ikke ret meget - vi sendte omkring 125 pakker hver måned, så det var meget stille og roligt.

Annonce

Rygende travlt

Men sådan ser hverdagen langt fra ud i dag, hvor der hver dag ryger cirka 150 pakker ud af dørene i lokalerne i den gamle brugs i Ullerslev, hvor Kagegrisen.dk holder til. Og den udvikling har betydet, at Mette Michelsen fra 1. januar i år kunne gå fuld tid i firmaet, som indtil nu har stået i hendes mor navn.

Det var nemlig oprindeligt hendes mor, der ville drive det som et hobbyprojekt med garn, men da Mette Michelsen købte varelageret med bageudstyr, blev det en kombination af de to ting, man kunne købe.

Hvis man vil købe varer ved Kagegrisen.dk, skal man købe varerne online. Foto: Kasper Riggelsen

- Jeg er så taknemmelig for, hvor jeg er landet i dag. Jeg har stået i butik i størstedelen af mit liv, hvor januar plejer at være en kedelig måned, men det kan man langt fra sige om den her januar, siger Mette Michelsen og fortsætter:

- Det er så svært at forklare den proces, jeg har været igennem, fordi det er gået så hurtigt. Jeg havde måske troet, at vi var nået hertil om et par år, så jeg har næsten ikke selv kunnet følge med.

Annonce

Vokseværk

De travle efterårsmåneder har også betydet, at der er blevet ansat to deltidsmedarbejdere i firmaet, som er med til at pakke produkter ud, når de ankommer og pakke dem ind igen, når der bliver købt varer på nettet.

Inden længe håber Mette Michelsen at kunne ansætte endnu en medarbejder i Kagegrisen.dk. Foto: Kasper Riggelsen

For selv om Mette Michelsen har alle varerene pakket ud på hylder i sine lokaler i Ullerslev, har hun ikke en fysisk butik, hvor man kan komme og kigge på varerne - de skal købes online.

- Man kan vælge at hente sine produkter her på adressen, og så har man selvfølgelig mulighed for at se størrelsen på en udstikkerform eller lignende, hvis man er i tvivl om noget, inden man køber det, fortæller hun.

Mette Michelsen

  • Er 36 år.
  • Bor i Refsvindinge med sin kæreste og to børn.
  • Har arbejdet i butik i 20 år.
  • Ejer af Kagegrisen.dk, som hun fra 1. januar arbejder fuld tid i. 

I takt med at varelageret er vokset fra 30 produkter til cirka 2300 produkter på bare 10 måneder, har det også betydet, at Mette Michelsen måtte rykke Kagegrisen.dks lager fra hjemmeadressen, til Ørbæk for i november at flytte ind i lokaler ved den gamle brugs i Ullerslev, hvor hun håber, at hun skal blive en rum tid endnu.

- Der er stadig lidt plads at gøre godt med, men der kommer også løbende flere varer på lager, så vi håber, at vi kan blive her et stykke tid endnu.

Og selv om Mette Michelsen har haft travlt de seneste 10 måneder for at følge med de mange ordrer, har hun ikke på noget tidspunkt fortrudt, at hun valgte at sige ja til at overtage varelageret af kageudstyr.

- Jeg har fået mit drømmejob. Der er ingen tvivl om, at der er hårdt arbejde, men jeg tager det ikke som et arbejde, fordi jeg elsker det, jeg laver.

Hos Kagegrisen.dk kan man både købe bageudstyr og ting til hjemmet. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce