Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra autolakerer til cafeterieforpagter: Michael har fundet ro i sit nye job

Michael Bauer blev forpagter af cafeteriet i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter den 1. august. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Den 1. august overtog Michael Bauer cafeteriet i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter. Efter 40 år som autolakerer serverer han nu mad og drikke til byens borgere.
Annonce

Ullerslev: - To sekunder. Jeg skal lige have pakket de sidste pølsehorn ind, lyder det fra Michael Bauer, da avisen træder ind i cafeteriet i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter en torsdag formiddag.

Selv om han den dag fylder 60 år, har han været i gang siden klokken syv om morgenen. Omringet af blå tasker med teksten skolemad er han ved at pakke mad til de elever på Vibeskolen, der har bestilt deres frokost fra cafeteriet.


Det gik op for mig, at det nok var syv eller otte år siden, jeg sidst havde været glad for at gå på arbejde, så jeg endte med at gå ned med stress.

Michael Bauer, forpagter af cafeteriet


I dag skal der pakkes 14 tasker med frokost til eleverne, sørges for rundstykker til 50 mennesker, der er til generalforsamling i cafeteriet, laves chili con carne til byens håndboldherrer og serveres kage til et arrangement senere på aftenen.

- Der er mere travlt i dag, end der plejer. Normalt er her meget stille og roligt, men i dag er der fart på. Men det gør nu heller ikke noget, siger Michael Bauer, mens han hiver fire små pizzaer ud af ovnen.

Annonce

Var ikke glad for sit job

Efter 40 år som autolakerer overtog Michael Bauer den 1. august posten som forpagter af cafeteriet i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter. Der skulle ske noget nyt i hans liv. De første 30 år efter Michael Bauer blev udlært autolakerer ved sin far, arbejdede han som selvstændig.

Han besluttede sig for, at der skulle bygges nyt værksted, men midt i byggeriet lukkede Michaels bank, hvilket betød, at Michael Bauer nu stod med en milliongæld uden nogen bank i ryggen. Fra den dag sluttede livet som selvstændig, og Michael Bauer blev menig medarbejder i firmaet.

Hver dag pakker Michael Bauer mad til nogle af eleverne på Vibeskolen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Men efter 10 år som ansat i et firma, han tidligere selv havde stået i spidsen for, blev det for meget for Michael.

- De opgaver, jeg fik, hang mig ud af halsen til sidst. Det gik op for mig, at det nok var syv eller otte år siden, jeg sidst havde været glad for at gå på arbejde, så jeg endte med at gå ned med stress, fortæller han.

Annonce

Vigtigt med menneskekontakt

Efter to år med stress i bagagen blev Michael Bauer sat i jobprøvning som pedel på Vibeskolen. Her mærkede han igen, hvad det ville sige at være glad for at gå på arbejde. Det gik op for ham, at det var vigtigt, at hans fremtidige job indebar kontakt med andre mennesker, så da muligheden for at blive forpagter i cafeteriet bød sig, meldte han sig på banen.

- Jeg har været en stor del af foreningslivet, siden jeg selv spillede håndbold som dreng her i byen, så det virkede bare som en naturlig ting, at jeg skulle være den nye forpagter. Og så elsker jeg at lave mad. Jeg overvejede det også sidste gang, der manglede en ny forpagter, men nåede det ikke, fortæller han.

Blå bog

  • Er 60 år. 
  • Født og opvokset i Ullerslev.
  • Uddannet autolakerer.
  • Har arbejdet som autolakerer i 40 år, hvor de 30 af dem var som selvstændig.
  • Bor sammen med konen Gitte i Ullerslev.
  • Sammen har de to børn - en søn på 35 og en datter på 33. Derudover har de fem børnebørn. 

Selv om det har været udfordrende at skulle bevæge sig ind i en helt ny verden, har Michael Bauer ikke fortrudt sin beslutning et eneste sekund i den tid, han har været forpagter.

- Jeg arbejder mellem 14 og 16 timer i døgnet, men jeg frygter ikke, at jeg bliver ramt af stress igen. Jeg tror ikke, at man kan blive stresset i et job, som man nyder. Og folk har taget utrolig godt imod mig.

Med tiden håber den nye forpagter, at cafeteriet kan blive et samlingssted, hvor byens borgere kan mødes over en kop kaffe, når de alligevel er i centeret. Derudover håber han også, at de unge vil bruge cafeteriet efter deres træninger, så foreningslivet lever videre i cafeteriet og ikke kun til træningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Annonce