Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra fyldt restaurant til awardshow: - Da vi kom tilbage, blev vi mødt af klapsalver fra gæsterne

Claus Roed Nielsen er både stolt og glad for at have vundet en Byens Bedste statuette i kategorien årets spiseoplevelse. Det seneste år har nemlig været et særligt udfordrende et. Arkivfoto: Michael Bager
Roeds Brasserie var nomineret i to kategorier til Byens Bedste, og indehaver Claus Roed Nielsen havde ikke regnet med, at det var i kategorien Spiseoplevelse, de ville ende med at vinde.

Nyborg: Det er ingen hemmelighed, at restaurationsbranchen har travlt, og for Claus Roed Nielsen er der ekstra travlt på hans restaurant Roeds Brasserie for tiden. De mangler en tjener, så derfor er det indehaveren selv, der tager imod gæster, serverer og tager telefonen, hvis folk for eksempel ringer for at booke bord.

Den 3. november var ingen undtagelse. Bortset fra at de var nomineret i to kategorier til Byens Bedste, som kulminerede i et stort awardshow på Bastionen netop denne dag. Da de fleste hovedretter var serveret, løb Claus Roed Nielsen og hans køkkenchef Nikolaj Andresen derfor ned til Bastionen, kom ind i den store sal, som allerede var fyldt med folk, og fandt en plads på bagerste række.

Den første kategori, de var nomineret i, var Service. Men da vinderen til den pris blev råbt op, og det ikke var Roeds Brasserie, kiggede Claus over på Nikolaj og tænkte, det var det. De var nomineret, og det var også flot.

Annonce

Men det var ikke helt sådan, aftenen endte.

Da vi så bliver råbt op, kan jeg mærke, at syv års historik bare kører igennem, og på vej derop føler jeg mig ret cool, og jeg ved lige præcis, hvad jeg skal sige, men så kan jeg godt mærke, at jeg bliver rørt.

Claus Roed Nielsen

For da de nåede til kategorien Spiseoplevelse udråbte formanden for Nyborg Handel, Rasmus Kirk, vinderen. Og det blev Roeds Brasserie til Claus Roed Nielsens store overraskelse.

- På vej derned tænkte jeg over, hvis jeg skulle vinde, hvad for en pris er der så størst sandsynlighed for, jeg kan vinde. I den ene er jeg oppe imod restauranter som Lieffroy og Hesselet, så den regnede jeg ikke med, jeg kunne vinde. Så hvis jeg skulle vinde, tænkte jeg, det var i Service.

- Da vi så bliver råbt op, kan jeg mærke, at syv års historik bare kører igennem, og på vej derop føler jeg mig ret cool, og jeg ved lige præcis, hvad jeg skal sige, men så kan jeg godt mærke, at jeg bliver rørt. Og så havde jeg virkelig ikke regnet med det, fortæller Claus Roed Nielsen, som tog imod statuetten og vendte sig rundt mod publikum med bævende stemme og tårer i øjnene.

En frustrerende situation

De seneste år har ikke været nemme for Nyborg-restauranten. Ikke mindst på grund af personalemangel men også på grund af corona. Når man spørger Claus Roed Nielsen nu, så er det et godt tidspunkt, fordi hjælpepakkerne er kommet, og det har hjulpet på bundlinjen. Med regninger på 140.000 kroner, som ikke er voldsomme i forhold til mange andre i samme situation, var hjælpepakkerne en nødvendighed.

- Hjælpepakkerne gjorde, at vi kunne åbne op igen næsten i nul. Men så ligger der noget moms, som er udskudt og forfalder til februar næste år. Den forfalder samtidig med den moms, der kører nu, så det er faktisk dobbelt-moms. For mit vedkommende er det lige omkring 400.000 kroner, fortæller Claus Roed Nielsen.


Claus Roed Nielsen havde ikke regnet med, at de kunne vinde i kategorien Spiseoplevelse, men det gjorde de - og det med kun to stemmer fra nummer to. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Det mest frustrerende ved situationen er dog, at den manglende arbejdskraft i øjeblikket gør, at det er svært at tjene de ekstra penge, som de mangler på bundlinjen.

- Set i bakspejlet så er det frustrerende, at hvis vi havde haft vores normale situation i vores branche, og jeg havde haft en tjener, så kunne vi hen over sommeren have generet en meromsætning, som på en bundlinje svarer til det, vi skylder i moms. Det er jeg ikke den eneste, der har oplevet. Så vi havde en gylden chance, siger Claus Roed Nielsen, som også er forstående overfor, at Danmark har været i en situation, hvor der ikke var en udførlig drejebog, regeringen kunne følge.

Men restauranten er kommet sikkert ud på den anden side, og det skyldes ifølge indehaveren selv særligt personalet, som har trukket en stor del af læsset.

- Vi har faktisk omsat for det samme i år som sidste år, hvor vi var en mand mere. Grunden til at vi kunne gøre det er, at hele personalet har løftet. Det er personalets fortjeneste. Intet personale, ingen restaurant, konstaterer han og uddyber:

- Nu kan jeg også godt mærke, at min krop begynder at sige fra. Så vi glæder os til, at vi kan holde noget juleferie. I år lukker vi ned den 23. december, som vi plejer, og så åbner vi op igen den 5. januar.

Byens Bedste statuetten har fået en plads i restauranten, så alle, som kommer ind og spiser, kan se den. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce

Mødt med klapsalver

Det var derfor også endnu mere rørende og betød ekstra meget, da Claus Roed Nielsen og Nikolaj Andresen kom tilbage til restauranten onsdag den 3. november og blev mødt med gæster, der ønskede tillykke og klappede dem indenfor.

Nikolaj Andresen sendte en SMS til personalet i køkkenet efter offentliggørelsen, og der gik derfor ikke mange sekunder, før alle gæsterne vidste det. De to måtte da også forlade awardshowet, da aftenens underholdning Sko/Torp skulle til at spille op, så de kunne nå hjem og servere desserten.

- Det positive ved det var, at gæsterne var her, da jeg kom tilbage. Hvis vi var blevet dernede, indtil musikken var overstået, var vi kommet tilbage til en tom restaurant, og gæsterne var taget hjem. Så havde vi ikke fået den modtagelse, fortæller Claus Roed Nielsen.

- Og så blev jeg rørt igen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tingo Tango blev en af vinderne til Byens Bedste: - Selv er jeg mest af alt bare taknemlig

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Efter 48 år er Osteboden Fru Hansen stadig populær

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Kæmpe engle og en isdronning i ly af mørket: Folk kommer langvejs fra til dette års julemarked

Lokalavisen Nyborg

Før og nu: Masten på Knudshovedklinten – Vippefyr eller knaldstation?

Lokalavisen Nyborg

Ebbe blev suveræn stemmesluger til seniorvalg: - Hvis der bliver peget på mig, svigter jeg ikke vælgerne

Lokalavisen Nyborg

Vinder af Byens Bedste: - Frygten, for at corona sætter en stopper for det hele igen, sidder i kroppen

Lokalavisen Nyborg

Carsten Kudsk om valglussing: Jeg skulle ikke være gået efter borgmesterposten

Lokalavisen Nyborg

Vinderne af Smart Parat Svar: Jagten på Danmarks klogeste 6. klasse er sat ind

Lokalavisen Nyborg

Vælgerne på Østfyn har talt: Her er valgets vindere og tabere

Lokalavisen Nyborg

Ny julesang fra Kirsia Isabella: - Det er en stemningsfuld, gennemglad og varm sang, som det er svært at sidde stille til

Lokalavisen Nyborg

Ny mand ved roret siden nytår: - Det er megafedt at få den pris, fordi det viser, at vi gør det rigtige

Lokalavisen Nyborg

Sandra stoppede som betjent på grund af stress: - Jeg har kunne rejse mig igen igennem skriverierne

Lokalavisen Nyborg

Alberte blev nummer to til DM

Lokalavisen Nyborg

Et Villa Gulle i nye klæder: Lokal familie tager over på hele Nyborgs byhotel

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Svømmeklub vinder danske mesterskaber for hold Åben Klasse

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stenfiskerskonnerten ”Else” af Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: For Pigernes Magasin og Lingeri handler det om at løfte i flok

Lokalavisen Nyborg

Vind koncertbilletter til The Glam på KinoVino

Lokalavisen Nyborg

Efter årevis med intern ballade i menighedsråd: Omstridt præstegård i Flødstrup tager form

Lokalavisen Nyborg

Julelys tændes i skyggen af corona

Lokalavisen Nyborg

Populært kunsthåndværkmarked flytter til Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Hold juleaften hos Østfyns Sociale Hånd

Lokalavisen Nyborg

Jette arbejder i døgndrift til valget: - Jeg regner med at sove et par timer på lageret i løbet af natten

Annonce