Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra hobby til levevej: Krista har åbent ny garnbutik

Krista Rose Jensen nåede at have åbent seks dage før jul, inden hun måtte lukke butikken ned igen for en kort stund. Foto: Kasper Riggelsen. 
Efter 28 år er Krista Rose Jensen vendt tilbage til Nyborg, hvor hun nu har åbnet en ny garnbutik i den tidligere Helsekosten.
Annonce

Nyborg: Lige præcis seks dage gik der, fra 47-årige Krista Rose Jensen åbnede sin garnbutik Fynsk Fiber Flid i Nørregade, til hun igen måtte lukke den for en stund, fordi regeringen besluttede, at landets detailbutikker skulle lukke ned af hensyn til corona.

Og selv om det ikke var den åbning, som hun havde håbet på, har det ikke fået Krista Rose Jensen til at miste modet - tværtimod.

I butikken kan man blandt andet købe garn, strikkepinde, hæklenåle, sytråd og knapper. Foto: Kasper Riggelsen. 

For at holde bare lidt gang i omsætningen har hun valgt at tilbyde kunderne, at de kan hente deres garn to-go ved butikken. Det betyder, at man kan ringe til Krista Rose Jensen, som kan guide en til, hvilket garn man skal have fat i for derefter at hente det ved butiksdøren.

- Det er ikke noget, der kan holde mig kørende på lang sigt, men det hjælper lidt på det, så vi håber snart, at vi kan få lov til at åbne igen, lyder det fra ejeren.

Annonce

Fra skolelærer til butiksejer

Egentlig er Krista Rose Jensen uddannet skolelærer, men hun var ikke et sekund i tvivl om, at det var en garnbutik, hun skulle åbne, da hende, manden og deres børn for nyligt flyttede tilbage til Nyborg efter 28 år væk fra byen - og de seneste fem af dem på Christiansø ved Bornholm.


Da vi flyttede til Christiansø, fik jeg mulighed for at holde frikvarter fra jobbet som lærer på specialområdet. Her brugte jeg tiden på at drive en butik og være kreativ.

Christa Rose Jensen, ejer af Fynsk Fiber Flid


- Da vi flyttede til Christiansø, fik jeg mulighed for at holde frikvarter fra jobbet som lærer på specialområdet. Her brugte jeg tiden på at drive en butik og være kreativ. Og det er de kompetencer og interesser, som jeg gerne vil bringe med videre til butikken i Nyborg.

Derfor har Krista Rose Jensen heller ikke anden erfaring med garn, end at hun selv har strikket hele sit liv. Derudover er hun med årene også selv begyndt at udvikle strikkeopskrifter, som har gjort hende klogere på strikkeuniverset. Og så faldt valget på, at hun skulle åbne en garnbutik i Nyborg. Dels fordi hun havde lyst, men også fordi hun mente, at Nyborg manglede en butik, hvor man kunne købe garn.

- Jeg håber, at den erfaring jeg har gjort mig med min hobby de seneste år, kan blive min levevej med tiden. Og de første seks dage, jeg havde åbent, kunne jeg mærke, at der var stor opbakning fra kunderne. Der er et stort grundlag for strik og nørklerier i byen, så det er et godt udgangspunkt.

Når først Krista Rose Jensen får lov til at åbne butikken for kunder igen, bliver det hende, der står bag disken klar til at guide og vejlede kunderne, da der endnu ikke er råd til at ansætte ekstra mandskab i butikken.

Annonce

Fremtidsplanerne

Med tiden håber hun, at hun kan udvikle på butikken, så det ikke udelukkende bliver en forretning, hvor man kommer for at købe garn, men at det også bliver en forretning, hvor man kunder iblandt kan udveksle erfaringer.

Krista Rose Jensen har de seneste fem år boet på Christiansø, hvor hun havde en butik, der solgte varer fra Christiansø. Foto: Kasper Riggelsen

- Jeg har lidt en idé om, at jeg skal have lavet et kaffehjørne i butikken, så strikkerne kan mødes om deres fælles passion - dele tips og tricks og ikke mindst hjælpe hinanden. Og så kan det være, at der med tiden skal laves en strikkeaften, hvor man også mødes om strikkeriet, fortæller hun.

Udover garn kan man blandt andet også købe strikkepinde, hæklenåle, knapper og sytråd i butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce