Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra pilot til musiker: Musiktrioen Jumpin' Jacks indtager endnu en gang Nyborgs gader

Jumpin' Jacks kom til verden for et år siden, da corona startede, og siden har de sat det som deres mål at få gang i den lokale handel i de danske byer. Pressefoto
Bandet blev oprettet under corona, og nu er det deres mål at hjælpe den lokale handel. Jumpin' Jacks kommer igen til Nyborg og spiller op i Nørregade.

Nyborg: Thomas Valter sad for lidt over et år siden som pilot og fløj verden rundt, men da corona ramte blev han afskediget, da hans arbejdsgiver gik konkurs.

Derfor besluttede han sig for at starte sit eget band, som her et år efter har succes med at spille rundt i forskellige byer og have fokus på det, der fik bandet Jumpin' Jacks til et opstå. Genåbningen af samfundet og få handlen tilbage til de lokale butikker.

Thomas Valter er konservatorieuddannet, så det var ikke en helt fjern tanke at starte sit eget band.

Annonce

- Der var en depression i det miljø, jeg befandt mig i dengang. Idéen med det her var at sprede noget glæde og håb ude i samfundet under corona. I starten arbejdede jeg som telefonsælger for bandet for at høre, om der var nogle, som var interesseret i os, fortæller Thomas Valter.

Og det var der. Nu vender bandet tilbage til Nyborg, når Nyborg Handel afholder "Grand Opening".


Vi oplever i Nyborg og mange andre byer, at vi er gået hen at blive et lokalt orkester. Ikke fordi vi er fra byen, men fordi vi vil brande lokal handel

Thomas Valter


Livsglad underholdning

Jumpin' Jacks består af tre musikere. Thomas Valter er altid med, når de rejser rundt, men de to andre skifter alt efter, hvornår og hvor de tager hen.

- Jeg har tre forskellige guitarister og trommeslagere. Så kan jeg altid komme ud at spille, da jeg ikke er nødt til at sige nej, fordi de andre er optaget andre steder, siger Thomas Valter.

Han understreger, at det ikke bare er musik, når de er ude at spille. Det er underholdning, som fokuserer på at tilfredsstille og underholde folket nærmere end at tilfredsstille sit eget musik-ego.

- Vi oplever i Nyborg og mange andre byer, at vi er gået hen at blive et lokalt orkester. Ikke fordi vi er fra byen, men fordi vi vil brande lokal handel. Vi har hæftet os på det, så vi spreder liv i gaderne og måske får dem til at købe lidt ekstra i stedet for, at de bliver derhjemme, fortæller Thomas Valter.

Annonce

Efterkrigstidens glade 50'ere

Musikken er en blanding af 1950'ernes rock'n'roll energi og kendte danske sange. Thomas Valter beskriver selv deres musik som John Mogensen blandet med Chuck Berry.

- Genkendelses glæde skal være der i kraft af, at folk kender sangene, og så bliver de spillet på vores egen måde. Det er med energi og en udadvendt approach, siger Thomas Valter.

Jumpin' Jacks kan findes på Nørregade, hvor de starter ved Vinspecialisten og bevæger sig op og ned af Nørregade fra klokken 14 til 17 torsdag 6. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce