Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra provins til storby: Jean Michel ville noget mere med musikken og skal nu optræde for hele Danmark

Jean Michel stiller op til Melodi Grand Prix 2021 med sangen "Beautiful". En sang med et vigtigt og stærkt budskab ifølge Jean Michel. Foto: Betina Garcia
Med en opvækst på først Færøerne og siden i Aunslev ved Jean Michel godt, hvordan det er at være anderledes og skulle prøve at passe ind. Nu skal Jean Michel synge og formidle det vigtige budskab, at alle er smukke med sangen "Beautiful" i årets danske Melodi Grand Prix.

Aunslev: Jean Michel er lige kommet ind af døren, da han tager telefonen. Han er netop kommet hjem fra DR, hvor han har fået rettet håret til, så det er klar til den store dag den 6. marts, hvor han debuterer som solist til Dansk Melodi Grand Prix 2021 med sangen "Beautiful". Og efter interviewet skal han også videre i studiet og lave musik.

Dagene er travle for 33-årig Jean Michel, som brugte en stor del af sin ungdom på Nyborg musikskole på at udforske musikken og finde sin vej. Det var her, hele rejsen begyndte.

- Jeg har altid sunget, men jeg startede først, da jeg var 15-16 år og var med i Nyborg Musikskole. Jeg tog timer hos Linda Krogsgaard, og det var vist også hende, der havde det jazzband, jeg var med i, fortæller Jean Michel.

- Der fik jeg virkelig lov til at eksperimentere og finde ud af, er det det, jeg gerne vil. Og jeg fandt ud af, at jeg var relativt god til det, jeg nu elskede så meget, siger han.

Annonce

Kendt fra X Factor

Den 6. marts træder Jean Michel frem på scenen i Dansk Melodi Grand Prix for første gang blandt otte finalister, men det er langt fra første gang, at han træder frem på en scene for at optræde.

Han har de seneste år været med i Wallmanns forestillinger i Cirkusbygningen og medvirket i store musicalopsætninger som "Hair" og "Hairspray". Hvis navnet Jean Michel klinger velkendt, kan det være fordi, at han i 2012 deltog i X Factor.

Han valgte dog at trække sig fra sangkonkurrencen under stor mediebevågenhed, selvom han og makkeren Nicoline Simone havde kurs mod finalen. Det pludselige exit blev forklaret med personlige årsager. Siden fik hans partner Nicoline Simone en betinget dom i en narkosag.


Alene det, at jeg har en anden hudfarve end størstedelen af Danmark, så kender jeg noget til at føle sig ekskluderet og måske ikke føle, at man passer ind. Det har været svært at finde hoved og hale i det hele, fordi man har følt sig alene

Jean Michel


Det er dog en helt anden Jean Michel, vi skal møde i forbindelse med det danske Melodi Grand Prix. Det er et helt andet setup end for eksempel underholdningsprogrammet X Factor.

- For det første er X Factor et underholdnings- og talentprogram. Jeg ser det som en kravlegård for artister, fordi man lærer en masse ting om branchen, og du bliver udrustet til et erobre den musikalske verden, hvorimod når du laver musicals, så er du en artist. Det samme med Melodi Grand Prix. De artister, der er er med i år, er integreret i branchen og har noget erfaring. Det er ligesom et færdigt produkt, der bliver leveret, fortæller Jean Michel.

Annonce

Mange nuancer af smuk

Deltagelsen til årets Melodi Grand Prix kom i stand ved et telefonopkald. Johannes Nymark, som er tidligere Melodi Grand Prix-vinder, ringede og inviterede Jean Michel med på et projekt, han ikke kunne sige nej til.

Sangen "Beautiful" handler nemlig om at acceptere og elske sig selv, som den man er. Et budskab Jean Michel kan relatere til.

- Budskabet er så enkelt, at man skal elske sig selv. Man skal fokusere på de kvaliteter man har og lade være med at lade sig påvirke af, hvad andre synes. Jeg synes, vi har så travlt med at leve op til en masse standarder i stedet for at fokusere på os selv, og hvem man er som person. Der er så mange forskellige nuancer af smuk, og man er smuk, når man ligner sig selv, fortæller Jean Michel.

Blå bog

  • Er 33 år
  • Bor på Frederiksberg
  • Er adopteret fra Haiti og flyttede fra Færøerne med sine forældre og storebror til Aunslev, da han var 10 år
  • Uddannet social- og sundhedshjælper fra Social- og Sundhedsskolen i Odense
  • Gik på Nyborg Musikskole og var blandt andet med i et jazzband, da han var 15-16 år
  • Vandt en talentkonkurrence i Nyborg arrangeret af Danske Bank
  • Udover at synge spiller han klaver og guitar. Lejligheden rummer da også en saxofon, klarinet og hans mors gamle violin, selvom han ikke kan spille det. Han har også spillet på sin mors harmonika og haft et trommesæt

Som mørk i huden og homoseksuel har det ikke været lige let for Jean Michel at føle sig til rette og passe ind.

- Alene det, at jeg har en anden hudfarve end størstedelen af Danmark, så kender jeg noget til at føle sig ekskluderet og måske ikke føle, at man passer ind. Det har været svært at finde hoved og hale i det hele, fordi man har følt sig alene.

- Mine interesser bliver måske karakteriseret som mere feminine ting, og så kan man godt føle sig lidt unormal, fordi man er anderledes end alle de andre, fortæller Jean Michel.

Sangen er tilegnet alle dem, som har det, ligesom Jean Michel havde det dengang. I dag hviler Jean Michel mere i sig selv, og han håber, at han kan være en inspiration for andre via sin musik.

- Det vil betyde alverden, hvis jeg bare kunne hjælpe én person med min musik. Bare det at stå og synge og fortælle en historie via musikken betyder meget for mig, siger Jean Michel.

Jean Michel startede rejsen mod en musikkarriere i Nyborg på Nyborg Musikskole. Allerede dengang indspillede han sange med venner med en CD-brænder i hjemmet i Aunslev, men han turde ikke udgive sin egen musik. I dag skriver han selv sange, som han vil udgive en dag. Foto: Jean Michel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce