Annonce
Lokalavisen Nyborg

Friskrøget laks lige til døren: Familie starter røgeri i den gamle brugs i Ullerslev

John Taylor starter sammen med sine døtre et røgeri. Idéen kom til ham under corona, men han har altid haft en forkærlighed til laks. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Siden John Taylor var lille, har han haft en forkærlighed for røget laks. Nu tager han skridtet videre med Royal Nyborg Smokehouse, som han åbner med sine to døtre.

Ullerslev/Nyborg: - Da jeg var fem-seks år gammel, gav min mor mig nogle gange lommepenge til at købe slik for, og når jeg kom hjem, havde jeg i stedet en pakke røget laks med og et stort smil, fortæller John Taylor, som ofte slog et smut forbi fiskemanden, tæt på hvor han boede og voksede op i London.

Kærligheden til den røgede fisk forsvandt dog i mange år, fordi den masseproducerede slags blev mere og mere normal i supermarkedet, og John Taylor syntes, den gode smag af røget laks forsvandt.

Under corona begyndte han dog at spekulere. Spekulere over sit liv, og hvad han skulle i fremtiden. Han havde lige mistet sin svigerfar til corona, og hans mor havde også fået corona og var indlagt i flere uger.

Annonce

- Man begynder at tænke over sit liv, og hvad man vil gøre med det og på en måde trykke på "reset"-knappen, fortæller John Taylor og fortsætter:

- Så kom jeg til at tænke på røget laks, som er meget populært for eksempel til smørrebrød. Det kunne være et godt sted at starte, så jeg begyndte at undersøge det nærmere.

Det er i dag endt med virksomheden Royal Nyborg Smokehouse, som han har åbnet med sine to døtre på 15 og 16 år, men rejsen dertil har været lang.

Med hånden på hjertet kan jeg sige, at du får ikke et bedre produkt til den pris. Jeg vil ikke have, at det skal være så dyrt, at folk ikke har råd til det. Det kommer til at være lidt dyrere end i supermarkedet, men man får også et håndlavet produkt.

John Taylor, indehaver af Royal Nyborg Smokehouse

Lærte fra de bedste i England

Da det igen var muligt at rejse tog han til England. Det er her, han har det største netværk, og hvorfra han er uddannet kok. Han bankede på hos Smoking Brothers, som producerer håndlavet røget laks og spurgte, om de ville lære ham op. Og det ville de gerne.

- Da jeg kom hjem, købte jeg en rygeovn på nettet, som jeg begyndte at lege med og prøvede at få den samme gode kvalitet, som jeg havde lært fra Smoking Brothers, forklarer John Taylor, som stadig har rygeovnen stående i villahaven i Nyborg.

John Taylor tog til England for at lære at ryge laks, og da han kom hjem købte han en rygeovn, som han har røget laks i lige siden. I røgeriet i Ullerslev udvider han dog med en større ovn. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Herefter gik jagten efter lokaler, indtil han faldt over den gamle brugs i Ullerslev, som nu snart er helt transformeret - først med Brocante Loppemarked, der flyttede ind, og nu Royal Nyborg Smokehouse i den gamle slagter.

Annonce

Sammen med sine døtre

Sammen med sine døtre har han sat lokalerne i stand. Han håber at ved at have sine døtre med ombord, kan de lære om hele processen med at starte en virksomhed op, hvis de en dag vil gøre det samme.

- De var begge interesserede, da jeg spurgte dem, om de ville være med og se, hvordan man bygger en forretning op. De har en god arbejdsmoral. En af dem er virkelig god med et kamera, og den anden har 10.000 følgere på TikTok, så hun er god til de sociale medier, derfor supplerer vi hinanden godt, fortæller John Taylor, som understreger, at de to piger heller ikke er bange for at få beskidte fingre. Han har nemlig testet dem i at filetere en laks.

John Taylor vil gerne lære sine døtre, hvordan det er at starte sin egen virksomhed. De har da også været med til at filetere en laks, men det er mere deres evner inden for sociale medier og fotografi, som de kommer til at bruge i virksomheden fremover. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce

Dansk laks lige til døren

Det er vigtigt for John Taylor, at kvaliteten er i orden, og han har fundet ud af, at danskerne gerne vil have kvalitet til en fair pris.

Han håbede, at han kunne starte med at få dansk laks, men det er ikke muligt før næste år. I stedet får han laks fra Island eller Færøerne, men kvaliteten vil stadig være i top, lover han.

- Med hånden på hjertet kan jeg sige, at du får ikke et bedre produkt til den pris. Jeg vil ikke have, at det skal være så dyrt, at folk ikke har råd til det. Det kommer til at være lidt dyrere end i supermarkedet, men man får også et håndlavet produkt. Danskerne forstår også, at hvis du betaler lidt mere, får du også et bedre produkt, fortæller John Taylor.

I modsætning til den laks man køber i supermarkedet, skærer John Taylor ikke sin langs med finnen. I stedet skærer han direkte igennem kødet, så man får et tre-fire millimeter stykke, der ifølge John Taylor giver en mere smagfuld laks. Herudover ryger han den med en hemmelig træblanding, der giver en let krydret blomstersmag.

- Når du tager en bid, får du først smagen af laks, så røgen, så en smule salt og herefter hele smagsudtrykket, forklarer John Taylor.

På hjemmesiden www.royalnyborgsmokehouse.com kan man bestille laksen og indenfor et par dage, bliver den leveret.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vil holde gang i hjulene med midlertidig bane: Disc golf ved Grønnehave må vente

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bamser, citroner og nøgne kroppe: Niels Erik laver kunst, der underholder og overskrider grænser

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hvad skal du lave i efterårsferien? Mød Hr. Skæg, lav en drage eller skær et (u)hyggeligt græskar

Lokalavisen Nyborg

Borgmestergården inviterer indenfor bag facaden: Prøv det, der normalt kun foregår for lukkede døre

Lokalavisen Nyborg

Når rejsen skifter retning: - Hvis du skal være en succesfuld iværksætter, skal du også ændre planen

Lokalavisen Nyborg

Her kan du stemme på de nominerede til Byens Bedste Nyborg 2021

Lokalavisen Nyborg

Tappenstregen dropper maden: Gratister løb med smagsprøverne

Lokalavisen Nyborg

Lokale indsjæle hyldet med priser: - Det hele startede som en skør idé, og i dag blev den om nogen til virkelighed

Lokalavisen Nyborg

Skide godt: Erik Ballings hædersplads indviet - igen

Lokalavisen Nyborg

Hvem åbner hurtigst en østers og sabler en champagne?

Lokalavisen Nyborg

En lang bustur afgjorde måske kampen: SUS Nyborg spillede i weekenden mod Sønderborg Håndbold

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Landets førende mølleekspert og Lille Mølle

Lokalavisen Nyborg

Spil disc golf og mød Danmarksmesteren i efterårsferien

Lokalavisen Nyborg

Lokalt opgør med både kampjubilæum og et nederlag

Lokalavisen Nyborg

Billardklubben modtager støtte efter en hård tid

Lokalavisen Nyborg

Innovation award 2021: Nyborg vil sætte pris på kreative unge

Lokalavisen Nyborg

Stor mangel på anlægsgartnere er en udfordring

Lokalavisen Nyborg

Friskrøget laks lige til døren: Familie starter røgeri i den gamle brugs i Ullerslev

Lokalavisen Nyborg

Røde, gule og blå hjerter i Nyborgs bybillede - men hvorfor?

Lokalavisen Nyborg

Træd ind i ny livsstilsbutik fyldt med hjemlig hygge: - Jeg er så langt fra en webshop, som man kan komme

Lokalavisen Nyborg

Et frosset fortidsminde: Oplev ny særudstilling på Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Foredrag for pårørende til kræftpatienter

Lokalavisen Nyborg

Fra teenageværelset i Ullerslev til de store scener landet over: Jakob Thrane udkommer nu med sit første onemanshow

Annonce