Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fyn cykler sammen - hver for sig

Det er lige meget, om du kører på carbon-racer, mountainbike eller en gammel havelåge, når der i pinsen kaldes til "Fyn cykler sammen - hver for sig". Foto: Destination Fyn.
Cykelturismeorganisation Bike Island arrangerer stort motionsløb på Fyn i pinsen. "Fyn cykler sammen" er navnet på det folkelige løb.
Annonce

Fyn: Det ene cykelløb efter det andet er blevet aflyst i det fynske. Forsamlingsforbuddet gør det umuligt at mødes ved startstregen og forcere de fynske landeveje, mountainbikespor med videre sammen med en hord af andre løbsdeltagere. Men 2. pinsedag bliver det alligevel muligt at få luftet den to-hjulede til en helt ny type cykelevent med masser af deltagere – spredt ud over hele Fyn. Det sker under overskriften ”Fyn cykler sammen – hver for sig”.

- Med ”Fyn cykler sammen” vil vi skabe en form for cykelløb, der kan gennemføres til trods for de restriktioner, som samfundet er underlagt pga. smittefare. Deltagerne skal nemlig cykle hver for sig, sammen med deres nærmeste – eller i små grupper med behørig afstand. Ruten vælger man selv, men vi har fælles start og det hele bindes sammen af sjove konkurrencer, livesending og naturligvis det faktum, at vi alle cykler sammen på vores fantastiske cykelø, fortæller Laura Raidla, chef for Bike Island hos Destination Fyn, der sammen med DGI har født ideen til ”Fyn cykler sammen – hver for sig.

Destination Fyn forventer, at cykeleventen kan være med til at understøtte fynboernes stolthed af øens flotte og alsidige cykelterræn. ”Fyn cykler sammen” er nemlig ikke kun for cykelentusiaster i trikot og med toptunede racere. En cykeltur krydret med konkurrencer og fællesskab i bedste cykelløbsstil appellerer bredt til fynboerne, og alle kan erhverve sig et startnummer, hvad enten man har tænkt sig at tilbagelægge 2 eller 200 km, og hvad enten det foregår på vandcykel, el-cykel, løbecykel, mountainbike eller en rusten havelåge.

- Fyn cykler sammen” kan være med til at kickstarte de foreninger og klubber, som har ligget i dvale gennem de seneste måneder. Vi ved, at mange savner de fælles oplevelser. De hungrer efter at kunne tilmelde sig et løb og sætte sig fælles mål. Det åbner ”Fyn cykler sammen” rige muligheder for, siger Jacob Pallesen, der er idrætskonsulent for cykling hos DGI. Han håber også, at cykeleventen vil åbne flere fynboers øjne for cykling.

- Mange har gennem de seneste måneder grebet cyklen som alternativ til en tur i de lukkede fitnesscentre. Det betyder en spirende mængde nye cykelmotionister, og ”Fyn cykler sammen” giver anledning til, at klubber og foreninger kan vise dem det organiserede men fleksible fællesskab, man kan få omkring cyklingen, tilføjer han.

Selvom ”Fyn cykler sammen” ikke skulle resultere i en karriere som cykelmotionist for alle deltagerne, byder eventen med sikkerhed på tre timers kvalitetstid med vind i håret og en god anledning til at komme ud i naturen. Fornøjelsen er ganske gratis og giver adgang til euforien ved at møde andre, der ligeledes har pyntet deres cykelhjem eller gravet deres gamle prikkede bjergtrøje frem bagerst fra skabet i dagens anledning. Glæden ved at give et ring med klokken, når der passerer en anden med startnummer på styret i den modsatte vejside og lykkefølelsen, når man kan tage en selfie på et unikt spot undervejs er nogle af de bærende elementer i løbet.

Alle de fynske kommuner bakker op omkring løbet og det samme gælder mange fynske cykelløbsarrangører, der lægger deres ruter ud til fri afbenyttelse d. 1. juni. Udover disse har Destination Fyn en lang række Bike Island-ruter spredt ud over det fynske landskab, så der er masser af inspiration at hente, hvis man ikke vil nøjes med at cykle sin egen yndlingsrute hjemme fra hoveddøren.

Endelig bliver muligt at cykle forbi en række forskellige pitstops i det fynske landskab, hvor turistkontorer, fynske cykelløbsarrangører eller klubber efter sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer overrasker eller forkæler de cyklende. Og selvom ”Fyn cykler sammen” ikke hiver den, der kommer først, op på et præmiepodie og faktisk slet ikke handler om at vinde, så er der masser af hæder og præmier at gå efter i de konkurrencer, der iværksættes undervejs i løbet

Sådan tilmelder du dig

Tilmelding til "Fyn cykler sammen - hver for sig" foregår via hjemmesiden, fyncyklersammen.dk, hvor man også finder mere information om arrangementet.

Bike Island Fyn har også en facebookside, hvor man kan følge med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce