Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fyn skal det være: Oplev 10 skønne perler i Nyborg Kommune

Oplev 10 skønne steder i Nyborg Kommune.
Annonce

I løbet af sommeren har vi i serien, Fyn skal det være, været en tur rundt for at finde små perler i kommunen, som er værd at lægge vejen forbi - både som turist og nyborgenser. Vi har nu samlet et lille glimt af de 10 steder, vi har besøgt, som I kan læse mere om her.

1. Fiskeri i midtbyen

Fiskeri i midtbyen. Foto: Anette Hyllested

Nyborg: Skulle man have lyst til en unik fiskeoplevelse, kan det med fordel gøres i Nyborgs voldgrave. Ingen andre steder på Fyn kan man fiske midt inde i en by omgivet af slot, vandtårn, byport og idyl. En mageløs middelalderkulisse at fiske i, siger formanden for Nyborg Sportsfiskerforening.

Man skal dog ikke fiske ved Nyborg Vold, hvis man er på jagt efter retter til middagsbordet, for alt, hvad man fanger, skal sættes ud igen. Børn under 12 år har ret til at fiske gratis på volden, men alle andre skal have det nødvendige fiskekort, som man kun kan få ved indmeldelse i Nyborg Sportsfiskerforening.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/fiskeparadis-midt-i-byen

2. Sulkendrup Mølle

Sulkendrup Mølle. Foto: Anette Hyllested

Sulkendrup: Sulkendrup Vandmølle maler ikke længere mel, men er forvandlet til et oplevelsessted. Her kan man holde sit livs fester, være på kursus eller komme til arrangementer, campere i telt eller autocamper, og sommeren igennem kan man også nyde den ugentlige søndagscafe.

På sådanne søndage kan man mellem klokken 12 og 17 købe hjemmebag, is og diverse drikkevarer, og så er der mulighed for både aktiviteter og driverliv.

Man kan for eksempel låne et vikingespil eller et kroketsæt, hvis man er afsted nogle stykker og får lyst til at lege.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/j%C3%A6ttestue-og-slap-af-i-sulkendrup

3. Burgerbyen

Burgerbyen. Foto: Kristian Duch

Nyborg: De fleste kender den. Ikke nødvendigvis af navn, men fordi den for mange er et velbesøgt stop på turen over Storebælt. Burgerbyen er Nyborgs by i byen, hvor mange store fastfood-kæder har hjemme.

I burgerbyen flager både McDonald's, Burgerking, Sunset Boulevard og Carl's Junior med butikslogoer med løfte om lækre Coinoffers og saftige burgerbøffer til nyborgensere såvel som forbikørende bilister. Så hvis man mangler er solidt måltid mad, kan man lægge vejen forbi burgerbyen.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/burgerbyen-er-nyborgs-by-i-byen

4. Borgmestergården

Borgmestergården. Foto: Østfyns Museer

Nyborg: Borgmestergården i Nyborg er et usædvanligt smukt syn trods sin høje alder. Den har nemlig ligget her i flere århundreder og har siden 1601 tjent adskillige formål for nyborgenserne.

Tilbage i begyndelsen af 1920'erne blev Borgmestergården i Nyborg lavet om til museum, og lige siden har Borgmestergården budt på lokalhistoriske udstillinger for enhver, der måtte lægge vejen forbi.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/tag-p%C3%A5-tidsrejse-p%C3%A5-borgmesterg%C3%A5rden-i-nyborg

5. Ting- og Arresthuset

Ting- arresthuset. Foto: Lasse Hansen

Nyborg: Ting- og Arresthuset - eller blot politistationen - i Nyborg er fyldt 100 år, og i den anledning blev de tykke døre åbnet for publikum, der kan komme på rundtur i magtens hus og høre om fangeflugt og retshistorie.

Rundvisningen tager en lille time og kan være en fin tur - også for børn. For det er ikke blot teori og snak, den besøgende møder. Det er også et kig ind i cellerne og de indsattes hverdag og i den retssal, hvor de blev dømt.

Læs mere her: https://fyens.dk/artikel/magtens-hus-%C3%A5bner-for-sommerg%C3%A6ster

6. Kanotur i Voldgraven

Kantor i Voldgraven. Foto: Mogens Rasmussen.

Nyborg: Voldgravens Fortællinger er først og fremmest en ny mulighed for at komme ud at sejle på Nyborgs voldgrave. Det er i sig selv en fantastisk mulighed. Men Voldgravens Fortællinger har et lag mere. På vej rundt sejler man forbi nogle orange bøjer forsynet med et tal, og så gælder det om at trykke sig frem til den næste fortælling om den lokalitet, man er på vej forbi.

Turen rundt i Voldgraven kunne sejles for sidste gang i uge 31, men hvis man vil læse mere om turen rundt kan man gøre det her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/p%C3%A5-kanotur-i-nyborgs-historie

7. Hjulby Mose

Hjulby Mose. Foto: Kasper Riggelsen

Hjulby: Et nyt naturprojekt har set dagens lys i Hjulby Mose på Østfyn. Selv om det 57 hektar store areal langs Den Fynske Motorvej er hegnet ind, er der fri adgang for alle. Det er kvægavler Jørgen Andersen fra Lamdrup Naturkød, der har forpagtet det indhegnede område, hvor der med tiden skal gå op til 50 højlandskvæg ad gangen.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/bare-rolig-k%C3%B8erne-er-ikke-farlige

8. Knudshoved

Knudshoved. Bro. Udsigt. Gråvejr. Storebælt.

Knudshoved: Helt ude mod øst - så langt du kan komme, inden du krydser broen til Sjælland - ligger Knudshoved. Et naturskønt område med udsigt til skov, strand, Storebælt - sågar DSB's kursuscenter. Men Knudshoved kan også tilbyde noget andet og aldeles levende. Nemlig fisk.

Torsk, fladfisk og hornfisk er blot tre af de fiskearter, man har mulighed for at fange ved Knudshoved.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/knudshoved-er-lystfiskerens-paradis

9. Strandvænget

Strandvænget naturlegeplads. Foto: Emilie Halberg

Skabohuse: Naturlegepladsen Strandvænget i Nyborg er på én gang både en sanselegeplads, en lille zoo, en børnevenlig badestrand, vild natur, moseområde og en smuk park med en masse gamle træer.

Naturlegepladsen ligger klinet op af Storebælt og en skøn kyststrækning. Heldigvis kan man ikke købe is, slik og pølser nogen steder i nærheden. Til gengæld kan man selv tænde op i bålhytten og grille, hvad man vil.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/en-vild-naturoplevelse-strandv%C3%A6nget-begejstrer-store-og-sm%C3%A5

10. Byvandring

Nyborg Slot. Foto: Kasper Riggelsen

Nyborg: Byvandringerne er først og fremmest en guidet tur rundt i byen, der gør de deltagende klogere på den historie, som hører til byen, men det er ligeså meget et indblik i nogle af de anekdoter og røverhistorier, der findes fra en tid, hvor konger og dronninger af og til lagde vejen forbi Nyborg.

Hver onsdag og lørdag i august samt alle lørdage i september og oktober kan man fra klokken 12.30 til klokken 14 komme med på en af de populære byvandringer. Man skal blot møde op ved Borgmestergården, der ligger på Slotsgade, hvorefter man vil blive fulgt rundt i byen af en af de frivillige guider.

Læs mere her: https://ugeavisen.dk/lokalavisennyborg/artikel/en-blanding-af-fakta-og-r%C3%B8verhistorier-tag-med-p%C3%A5-tur-gennem-nyborgs-gader

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce