Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gamle kæmper deltog i fejring af 125 års jubilar

NGIF's juniorspringhold gav opvisning i overbevisende stil. Foto: Kasper Riggelsen
Kommunens største idrætsforening, NG&IF, inviterede lørdag til fest i Nyborghallen for at fejre sin 125 års fødselsdag. Med på sidelinjen var blandt andre Preben Madsen, Ole Max Christensen og Jørn Jacobsen, der alle er æresmedlemmer.
Annonce

Nyborg: Han havde taget sin egen scrapbog med. Men 88-årige Preben Madsen behøvede egentlig ikke noget at støtte sig til for at hjælpe hukommelsen på vej, da han og mange andre lørdag deltog i fejringen af NG&IF's 125 års fødselsdag.

Sammen med Ole Max Christensen og Jørn Jacobsen, der sad ved det samme bord, har han været en vigtig del af foreningens lange historie. I dag kan alle tre da også kalde sig æresmedlemmer.

- Der måtte gerne have været endnu flere med af os gamle, der kan huske mere end 50 år tilbage, lød det fra Preben Madsen, der blev en del af NG&IF i 1957.

Gennem årene har han blandt andet været aktiv i håndboldklubben og i NG&IFs Venner. Han var også med, da en gruppe frivillige i sin tid tog sagen i egne hænder og byggede Nyborghallen. Stedet, som meget passende dannede ramme om lørdagens fest.

Her kunne formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V), blandt andet berette om, hvordan foreningen fik tildelt sit første klubhus i 1916 på eksercerpladsen til den svimlende sum af 1350 kroner.

- Det var sikkert mange penge dengang. Men det er lidt andre tal, som vi bruger i dag på vores idrætsanlæg, når jeg tænker på, at vi i 2012 ombyggede for cirka 40 millioner kroner i Nyborg Idræts- og Fritidscenter, og at vi i disse år bruger yderligere 40 millioner kroner på renovering af svømme- og badelandet, bemærkede han.

Andre, som formanden for det fynske håndboldforbund, Mogens Mulle Johansen, benyttede lejligheden til at rose den såkaldte Nyborg-ordning, hvor foreningerne kan bruge lokalerne kvit og frit.

Sådan er det langt fra alle steder, konstaterede han i forbindelse med receptionen i cafeteriets lokaler.

Inde i selve hallerne fik foreningens fire afdelinger - fodbold, håndbold, bordtennis og gymnastik - lov til at vise sig frem. Dagens sportslige højdepunkt var 2. divensionskampen i håndbold mellem SUS Nyborg og TIK Taastrup. Heldigvis fik gæsterne fra Taastrup ikke lov til at løbe med gaverne. I stedet blev de sendt hjem med et nederlag. Og så kunne festen ellers fortsætte.

Blandt de mange talere ved receptionen var også formanden for håndboldforbundet på Fyn, Mogens Mulle Johansen, der roste de gode forhold for idrætslivet i Nyborg Kommune. Foto: Kasper Riggelsen
Preben Madsen har været medlem af NG&IF siden 1957. Han er i øvrigt far til den nuværende formand for håndboldklubben, Carsten Madsen. Foto: Kasper Riggelsen
"Fruerne" optrådte i en Ollerup-kjole model 1939. Foto: Kasper Riggelsen
Hovedformand Frank Vikkelsøe fik lov til at tage ordet som den første. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce