Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gift i 65 år: Vi har altid været lidt vovede

Birgit og Bent Knudsen føler, at de har været heldige med tilværelsen. Foto: Anette Hyllested
Bent og Birgit Knudsen fra Ullerslev har krondiamantbryllup. Opskriften på et godt ægteskab findes ikke, men det er en fordel at have styr på arbejdsfordelingen, siger parret.
Annonce

Ullerslev: Da Birgit var 14 år, var hun med egne ord på vulkaner på Strandpavillon Pax i Kerteminde, og der gik ikke længe, før Bent Knudsen på 17 år fik øje på den høje, slanke og snakkesalige Odensepige.

Birgit fik også øje på Bent, der havde så let til smil, for han bød hende op til dans, og det gik vældig godt, ind til festen var forbi, for så gik det hele i stå.

Bent, der var fra Pårup, men nu bosiddende i Odense, kunne ikke komme til at tale med Birgit på tomandshånd, for Birgit gik altid tæt sammen med sin mor. Situationen gik ham så meget på, at han betroede sig til sin egen mor, men den spirende forelskelse fik alligevel slumretæppe på. For Bent opgav, og Birgit fik andre kærester.

Bent afviser, at han også fik andre kærester, men bliver hurtigt rettet af Birgit, der taler om "hende Birthe" og "hende fra Dyrup".

Bent smiler skælmsk.

- Bent har aldrig været sur i de 65 år, jeg har været gift med ham. Bare spørg vores børn. Han kan være alvorlig, men han er en stille og optimistisk mand. Jeg er helt anderledes, mere svingende og mere udfarende, fortæller Birgit, mens Bent nøjes med at nikke.

Bent manglede dog ikke talegaver, da han tre år efter første dans igen fik øje på Birgit, denne gang ved B1913's baner, hvor hendes far var fodboldtræner.

Snakken gik, og parret blev hurtigt ringforlovet.

- Jeg skulle jo ind og være soldat, siger Bent.

To år efter blev de gift. 28. maj 1955. I Ansgars Kirke i Odense med 30 gæster.

- Mine forældre, der boede på Dronning Louises Vej, ryddede soveværelset, og så blev der dækket borde der. Det var pinselørdag, en pragtfuld dag i fuld sol, husker Birgit.

Birgit og Bent Knudsen på deres bryllupsdag for 65 år siden. Privatfoto
Annonce

Pukler

65 år senere kan den 85-årige Birgit og 87-årige Bent se tilbage på et fælles liv, der har givet dem to sønner og en datter, seks børnebørn og fem oldebørn.

- Vi har været så heldige. Alle er kærlige og omsorgsfulde, og alle fungerer godt sammen, siger Birgit.

De har også været heldige med hinanden, synes de, for kemien skal være der, for færdige formler på et godt ægteskab findes ikke. Der vil for eksempel komme pukler på vejen, og dem skal man ikke nødvendigvis styre udenom. Nogle af dem er man nødt til at gå ind i, siger de, og så må man drøfte det med hinanden bagefter og lære af det. Så går det alt sammen.

En anden vigtig ingrediens i et godt ægteskab er enighed om arbejdsfordeling, siger parret.

Bent Knudsen har arbejdet som maskinarbejder og teknisk tegner hos blandt andre Damixa og den gamle jernvarefabrik i Ferritslev.

- Så han tjente de fleste penge, mens jeg som hjemmegående sørgede for børnene, huset og en del af haven. I 10 år hjalp jeg til på Ullerslevgård, og så har jeg skrevet festsange i over 50 år, fortæller Birgit Knudsen.

I dag har Bent overtaget både have og støvsugning, mens Birgit stadig står for mad, tøjvask med mere i det 200 kvadratmeter store hjem på Bakkevej i Ullerslev, hvor de har boet i 56 år.

Annonce

Parykker

Økonomien i de unge år har været ægteskabets største udfordring. Det kneb med at få pengene til at slå til, og et par gange måtte Birgit klippe sit hår, så Bent kunne sælge det til en parykmager i Odense. Det gav sko til de to ældste børn.

Måske er det på grund af den vanskelige begyndelse, at forholdet til penge er vedblevet med at være sparsommeligt.

- Men samtidig har vi også altid været lidt vovede. Da de to ældste af vores børn var små, tog vi for eksempel ned i Tyskland med telt og blev der, så langt pengene rakte. Og da vi kom hjem, havde vi ikke en krone tilbage, fortæller Birgit og ler.

I det hele taget føler de, at de har turdet forfølge nogle drømme.

Efter sølvbrylluppet blev der både tid og kræfter til rejser. De har blandt andet været på kør-selv-ture i Amerika flere gange.

Annonce

Jernbryllup

Krondiamantbrylluppet bliver fejret med nærmeste familie og borgmesterbesøg og senere med stor fest i Ullerslev Forsamlingshus.

- Vi håber, vi stadig er her til jernbrylluppet om fem år, siger Birgit.

- Vi har det jo godt alderen taget i betragtning, siger Bent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce