Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gratis frokost på havnen: Det rullende madværksted diskede op med lokale råvarer

Mens man laver mad, får man tips og tricks til madlavningen. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Det rullende madværksted lagde onsdag vejen forbi Nyborg Havn, hvor sommergæster og lokale kunne lave en gratis frokost med lokale grøntsager.
Annonce

Nyborg: En duft af chili, hvidløg og karry breder sig på havnen. Rundt ved borde og kogeplader står godt 20 mennesker og laver dagens frokost. Madpandekager med grøntsager fra Rosilde Højgård.

- Vi skal i hvert fald ikke have det i, der smager af sæbe, udbryder en pige.

- Koriander? Det behøver I heller ikke, hvis I ikke har lyst, men prøv lidt forskellige grøntsager af, lyder det fra Astrid Ranvig, der er kulinarisk vejleder på Det rullende madværksted.

Grøntsagerne blev leveret fra Rosilde Højgård. Foto: Maria Frellesen Pedersen

I løbet af sommeren kører madværkstedet rundt til ni forskellige byer i hele landet. Med i værkstedet er to kulinariske vejledere og en kok, som hjælper de besøgende til at få lavet en lækker bid mad, de kan nyde efterfølgende. Onsdag nåede madvognen til Nyborg Havn.

- Man kan selv vælge, hvad man vil have i, og så vejleder vi folk undervejs. Det betyder også, at både forældre og børn bliver klogere på, hvordan man håndterer bestemte grøntsager, så man ikke er bange for at købe et skvalderkål, næste gang man står med det i hånden i supermarkedet, siger Astrid Ranvig og fortsætter:

- Og så bliver mange overraskede over, hvor godt det kan smage, selv om der ikke er kød i.

Annonce

En god oplevelse

To af dem, der havde valgt at lave deres frokost i madværkstedet, var mor og datter Lillian og Nathalia Fløe.


Vi har ikke helt overblik over, hvad vi har puttet i - vi har bare prøvet en masse forskellige ting af.

Lillian Fløe, besøgende på Det rullende madværksted


- Vi har ikke helt overblik over, hvad vi har puttet i - vi har bare prøvet en masse forskellige ting af, fortæller Lillian Fløe, der kæmper lidt med at få kogepladen til at virke.

Mens Nathalia Fløe får vendt den sidste pandekage, stiller mor Lillan tallerkner, bestik og grøntsagsfyldet klar.

Nathalia Fløe (tv.) og Lillian Fløe besluttede at bytte øllen ud med en gratis frokost på havnen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Børnene er sendt på legepladsen, og så skulle vi mødes til en øl, men nu blev det til frokost i stedet. Og så er det endda gratis, lyder det begejstret fra Nathalia Fløe.

Selv om Nathalia Fløe er, hvad hun selv kalder en rigtig kødspiser, er hun positivt overrasket over, hvor godt grøntsagspandekagen smager.

Det rullende madværksted er i Nyborg fra den 22. til 24. juli fra klokken 11 til 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce