Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hæder: Lindy Pedersen og andre hjertehelte hædres i København

Hunden Thor slog alarm, og Lindy Kim Pedersen hjalp sin nabo, der faldt om med hjerteproblemer. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce

Nyborg: Lindy Kim Pedersen fra Nyborg er som tidligere nævnt  indstillet til Årets Hjerteredder 2020. Fredag 7. februar bliver ”hjerteheltene fejret i ” København, hvor de vil møde andre hjertereddere og sammen med dem modtage hyldest og taknemmelighed fra de mennesker, hvis liv de har reddet. I alt er 46 indstillet til Årets Hjerteredder 2020.

Skuespiller og ambassadør for Hjerteforeningen, Peter Mygind, står i spidsen for det store arrangement, som Hjerteforeningen afholder sammen med Østifterne i Glaskuben, Nykredit, på Kalvebod Brygge.

Ved hyldestarrangementet bliver det afsløret, hvilke tre hjertereddere, der er udvalgt til at blive nomineret til Årets Hjerteredder 2020. Det er et dommerpanel, der har udvalgt tre redninger blandt de mange indstillinger.

"Vi synes, at alle de 46 indstillede har fortjent at blive Årets Hjerteredder. Når vi alligevel fremhæver tre – og til sidst bare én redning, der bliver ”Årets Hjerteredder 2020” – er det for at skabe maksimal opmærksomhed om genoplivning. At det nytter at træde til", skriver Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

Årets Hjerteredder 2020 afsløres under Hjertegalla, der sendes på TV 2 Charlie lørdag 21. marts kl. 20.55.

Annonce

Lindy Pedersens indsats

Lokalavisen Nyborg har tidligere interviewet Lindy Kim Pedersen om den begivenhed, der førte til, at han blev indstillet til Årets Hjerteredder. Den kan læses i sin fulde længde på lokalavisennyborg.dk.

Her er dog et kort resume: 1. oktober sidste år er 67-årige Lindy Kim Pedersen gået i seng, da hans hund Thor begynder at gå og snerre inde i stuen. Lindy står op, men kan ikke umiddelbart set noget. Lindy går hen og åbner døren ud til opgangen, hvor han ser naboen sidde på trinene op til 1. sal. Han ser ud som om, han har smerter i brystkassen.

- Jeg får spurgt ind til problemet - og ja, han har brystsmerter. Jeg spørger, om jeg skal ringe efter en ambulance, og det bekræfter han, fortæller Lindy, som ringer til alarmcentralen. Mens han ringer, bliver naboen stille, og pludselig falder han ned på reposen.

Lindy lægger naboen om på ryggen og begynder på hjerte-lunge-redning. Alarmcentralen fortæller nu Lindy, at de vil få en hjertestarter frem, da det vil vare cirka 15 min., før ambulancen kan være fremme.

- Jeg svarer, at det ikke nødvendigt, da jeg har en inde hos mig, fordi jeg er forhandler af dem og underviser i at bruge dem.

Naboen er nu ved at være rimelig klar, og Lindy beder sin søn om at holde øje med ham, mens han selv henter hjertestarteren, kommer tilbage og sætter den på naboen. Naboen bliver mere klar og samtidigt ankommer ambulancen, og redderne tager over. Lindy lover at tage sig af naboens lille hund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce