Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning i trygge rammer: Læsehunden Balder er på pletten

Mathias Steiermark og Ida Marie Feld har været en del af forløbet på Ullerslev Bibliotek. Foto: Maria Frellesen Pedersen
I februar blev læsehunden Balder en fast del af Ullerslev Bibliotek hver tirsdag morgen. Han skal hjælpe eleverne til at blive endnu bedre til at læse.
Annonce

Ullerslev: Det er nok de færreste, der har hørt om en læsehund. Men sådan en findes der på Ullerslev Bibliotek. Hver tirsdag kommer hunden Balder og hans ejer Lene Therkelsen forbi biblioteket for at læse med børn fra 1. til 5. klasse.

Biblioteket i Ullerslev har længe arbejdet for at få læselysten frem hos de yngste folkeskoleelever, og med hunden Balder er det nu blevet muligt.

- Det er altid svært at få børn til at læse, fordi de har lyst, så da vi hørte, at de havde stor succes med læsehunde i Ørbæk, besluttede vi os for, at vi også skulle have en læsehund til Ullerslev, fortæller Marianne Mühring, der er bibliotekar på Ullerslev Bibliotek.


Børnene skal ikke præstere og Balder lytter bare til deres læsning.

Marianne Mühring, bibliotekar på Ullerslev Bibliotek


Og i februar blev læsehunden Balder og ejeren Lene Therkelsen en fast del af biblioteket hver tirsdag morgen.

- Vi har kunnet mærke på børnene, at det giver dem en helt særlig ro, når de sidder og læser. Dem, der er en del af forløbet, skal have knækket læsekoden, men kan stadig have udfordringer med at læse højt i klassen og mangler det sidste skub, siger Marianne Mühring og fortsætter:

- Der fungerer Balder rigtig godt. Børnene skal ikke præstere og Balder lytter bare til deres læsning.

Annonce

Børnene elsker Balder

Indtil videre er der kun en enkelt af børnene, der har afsluttet sit seks uger lange læseforløb, da corona satte en stopper for forløbet. 10-årige Ida Marie Feld, som går i 4. klasse på Vibeskolen, er efter sit forløb også begyndt at læse bøger derhjemme sammen med sin læsemus.

Når forløbet er afsluttet får eleverne nemlig en hæklet mus, som Susanne Rasmussen fra Lundsager har lavet. Den kan de have med under armen, når de læser som erstatning for Balder.

Marianne Mühring, bibliotekar på Ullerslev Bibliotekar, mener, at Balder giver børnene en helt særlig ro, når de skal læse. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Forløbet er gået over al forventning. Selvfølgelig skal vi have det evalueret yderligere, når vi kommer længere hen, men lige nu kan vi se, at det giver en stor glæde blandt de elever, der deltager - og samtidig kan vi se, at de også rykker sig i læsningen, lyder det fra Marianne Mühring.

Biblioteket kører forløb med to elever ad gangen, som læser sammen med Lene Therkelsen og Balder i seks uger. Og hvis det står til bibliotekaren fortsætter det så længe, der er interesse fra børnene i at deltage.

- Lige nu står eleverne næsten i kø for at være med. Og lærerne er også rigtig gode til at tilmelde deres elever. Det er sjældent, at der er ledige pladser i mere end en time.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce