Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hjem til Nyborg: Frisør åbner salon i vante omgivelser

25-årige Mathias Alexander Jørgensen har åbnet en ny frisørsalon i Adelgade. Foto: Maria Frellesen Pedersen
En ny frisørsalon, hvor der skal være plads til alle, er åbnet i Adelgade. Mathias Alexander Jørgensen glæder sig til at tage imod nyborgenserne i den nyrenoverede salon.
Annonce

Nyborg: Efter at have boet i Odense, Frederikshavn og USA er 25-årige Mathias Alexander Jørgensen, der er vokset op i Ullerslev, vendt hjem til kendte omgivelser i Nyborg. Her har han valgt at åbne sin egen frisørsalon i Adelgade, hvor han mandag kunne byde nye kunder velkommen i den nyrenoverede salon.

- Jeg savnede byen, stemningen og de lokale i området, så efter at have undervist flere saloner i farver, teknik og sociale medier de seneste år, synes jeg, at det var passende at åbne min egen salon. Det var på tide at vende hjem.

I en måneds tid har Mathias Alexander Jørgensen ikke lavet andet end at spartle, male, hæve lofterne og indrette den nye salon, så Makenzi Hair kunne stå klar på den store åbningsdag.


- Jeg savnede byen, stemningen og de lokale i området, så efter at have undervist flere saloner i farver, teknik og sociale medier de seneste år, synes jeg, at det var passende at åbne min egen salon. Det var på tide at vende hjem.

Mathias Alexander Jørgensen


Annonce

Et velovervejet navn

Selv om der først i sidste øjeblik var skilte klar til at blive påsat salonens ydre, har det længe været besluttet, hvad salonens navn skulle være.

Makenzi Hair er nemlig en sammentrækning af flere forskellige ting. Mens de to første bogstaver står for Mathias Alexander, er kenzi en kærlig tanke til Mathias Alexander Jørgensens tidligere chef.

Mathias Alexander Jørgensen håber, at alle kunder går fra butikken med en god oplevelse. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Hun kaldte mig for kenzi. Det første stykke tid vidste jeg ikke, hvad det betød, men da hun forklarede mig, at det var et andet ord for noget rart, trygt eller ærligt, var der ingen tvivl om, at det skulle være en del af navnet, lyder det fra frisøren.

Annonce

Plads til alle

Og lige netop en rar og tryg salon er, hvad Mathias Alexander Jørgensen ønsker, at det skal være for kunderne. Selv om han er den eneste medarbejder i salonen, lægger han vægt på, at der også skal være plads til, at kunder fra gaden kan komme ind i salonen for at blive klippet uden nødvendigvis at have bestilt en tid.

Mathias Alexander Jørgensen

25 år.

Opvokset i Ullerslev.

Har efterfølgende boet i USA, Frederikshavn og Odense.

Blev færdiguddannet frisør for fire år siden.

- Der skal være plads til alle. Om du så er væltet lige ud af sengen for at komme herned, eller du har stadset dig op til det helt store, skal alle føle sig velkommen. For mig er det vigtigt, at alle går herfra med en god oplevelse.

Annonce

Elsker at bruge hænderne

Interessen for frisørfaget ligger langt tilbage i barndommen. Med kreative forældre, der var gode til at male og bruge hænderne, lå det næsten i kortene, at Mathias Alexander Jørgensen også skulle beskæftige sig med et håndværksfag.

- Jeg elsker, at jeg kan være med til at ændre en persons udtryk. Der ligger så meget identitet i ens hår, men det er ligeså meget det sociale i faget, som tiltrækker mig. At møde nye mennesker på den her måde kan være utrolig lærerigt og inspirerende, lyder det fra den nyopstartede frisør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce