Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hjertereddere bliver til hjerteløbere

Hvis man befinder sig i nærheden af et hjertestop, vil man modtage en alarm på sin app om at løbe direkte til stedet for hjertestoppet eller løbe til den nærmeste hjertestarter og medbringe denne. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Nyborg: I Region Syddanmark, og herunder Nyborg, hedder de frivillige førstehjælpere "hjertereddere" og hører inde under "Danmark redder liv" administreret af Region Syddanmark. I Region Nordjylland, Region Midtjylland og København hedder de frivillige førstehjælpere hjerteløbere, og hører under Trygfonden.

Pr. 1 maj bliver det hele slået sammen, og de frivillige kommer til at hedde "hjerteløbere" og høre under Trygfonden.

Med Trygfondens hjerteløber-app melder man sig frivilligt til at løbe ud med en hjertestarter og yde livreddende førstehjælp, hvis der sker et hjertestop i nærheden af en.

Hvis man befinder sig i nærheden af et hjertestop, vil man modtage en alarm om at løbe direkte til stedet for hjertestoppet eller løbe til den nærmeste hjertestarter og medbringe denne.

Man skal være 18 år og i stand til at yde hjertelungeredning for at tilmelde sig som hjerteløber. Som hjerteløber er man en ekstra ressource til ambulance og det øvrige akutberedskab. Det er 1-1-2 Alarmcentralen, der automatisk sender en afsted via app'en, hvis der sker et hjertestop i nærheden af, hvor man befinder sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce