Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hjertereddere kommer før ambulancerne: - Vi har brug for flere hjertereddere i Nyborg

Der er behov for flere hjertereddere i Nyborg, mener formanden for Hjerteforeningen i Nyborg, Kjeld Ahrendsen. Foto: Nanna Lørup Buch
Formanden for Hjerteforeningen i Nyborg, Kjeld Ahrendsen, ville ønske, at flere i Nyborg ville melde sig som hjerteredder.
Annonce

Nyborg: I Nyborg Kommune var der pr. 7. november 92 frivillige hjertereddere. Det er 2,8 procent af de 3.316 frivillige førstehjælpere, der er i hele Region Syddanmark.

Det antal vil formanden for Hjerteforeningen i Nyborg, Kjeld Ahrendsen, gerne have højere op.

- Vi opfordrer til, at der er flere, der melder sig som hjertereddere i Nyborg. Er der en, der falder om, er de første minutter altafgørende for overlevelsen og for at undgå hjerneskader. Idet man begynder at give hjertelungemassage, holder man blodcirkulationen i gang, så hjernen ikke tager skade. Jo længere en person har hjertestop uden livredende førstehjælp, jo større risiko er der for, at der kommer en hjerneskade. Derfor er det vigtigt, man har en hjertestarter ved hånden og får lavet den livredende førstehjælp så hurtigt som muligt efter et hjertestop, siger han.

Netop hurtighed er et parameter, som de frivillige hjertereddere kan slå de professionelle ambulancefolk med.

- Vi ved, at hjerteløberne ofte er hurtigere fremme end ambulancerne. Derfor betyder det alt, at der altid er nogen mennesker, der er parat til at løbe efter en hjertestarter og komme hen til den skadelidte, siger han.

Ifølge Region Syddanmark overlever 16 procent et hjertestop uden for hospitalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce