Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hvem kan komme på udveksling med Rotary?

Udveksling med Rotary kan bringe en ud i de fleste af verden hjørner. Foto: Peter Krogh Frausing.
Rotarys udvekslingsprogram på et år henvender sig til en helt bestemt gruppe unge, som er modne og ønsker at lære en fremmed kultur at kende.
Annonce

Nyborg: Rotary-klubben i Nyborg sender årligt to udvekslingsstudenter ud i verden for at opleve verden, og blive klogere på hvordan en dagligdag i et andet kontinent kan se ud. Klubben investerer et kæmpe stykke arbejde i at hjælpe de unge afsted, og derfor eksisterer der også en klar profil for, hvem der kan komme på langtids-udveksling.

- Man skal være moden, og tage ansvar for sig selv. Det er en meget anderledes hverdag, man vil møde i udlandet, og derfor er det også vigtigt, at man er omstillingsparat, når man drager afsted, fortæller Lise-Lotte Jensen, som er kontaktperson for Rotary Nyborg.


Det er en fantastisk mulighed for at udvikle sig personligt, men også for at styrke ens egen forståelse af andre mennesker.

Lise-Lotte Jensen, kontaktperson for Rotary Nyborg


Alderskravet for at komme på udveksling er, at man er mellem 15 og 18 år gammel, og det vil derfor typisk være efter folkeskolen, og inden ungdomsuddannelsen at man tager afsted.

- Det er en fantastisk mulighed for at udvikle sig personligt, men også for at styrke ens egen forståelse af andre mennesker. Samtidig får man muligheden for at lære et helt fremmed sprog, hvis ellers man ikke kommer til et engelsk-talende land.

Annonce

Frivillige kræfter bag

Når man tager på udvekslingsophold med Rotary, er det både herhjemme, men også i udlandet, frivillige kræfter der står bag. Det betyder også, at man kun betaler de reelle omkostninger, der er forbundet med opholdet, som flybilletter, forsikringer og den blazer som studenterne er kendte for at bære. Det gør sandsynligvis udvekslingsprogrammet til det billigste, der eksisterer.

- De frivillige har både at gøre med planlægningen op til rejsen, dem der tager hånd om studenten i værtslandet, og de familier som har udvekslingsstudenterne boende. Det er et fantastisk stærkt netværk, der er i Rotary, hvor man er bedre sikret, end i de fleste andre udvekslingsprogrammer, fortæller Lise-Lotte Jensen.

Familier, der har udvekslingsstudenterne boende, bliver ligesom studenterne selv, castet for at sikre, de er egnede som værtsfamilier. Familierne har ingen økonomisk interesse i at have studenterne boende, og gør det, fordi de synes, det er interessant. Mange af familierne har selv et familiemedlem, som er afsted, hvilket gør det relevant for dem.

Annonce

Er det noget for dig?

Rotary-klubben i Nyborg føler samtidig, at det arbejde som de lægger i at få udvekslingsstudenterne afsted, bliver gengældt i et stærkt bånd til udlandet, fortæller Lise-Lotte Jensen:

- Vi modtager udvekslingsstudenter hvert år, og de bånd vi får til andre kulturer, både gennem de udsendte, men også dem der kommer her, gør, at det er det hele værd. Vi har kontakt til studenter, som har været her for flere år siden. Det er dejligt at se unge nyborgensere, der kommer hjem, som fortsætter deres arbejde i Rotex, der er en organisation under Rotary, hvor de hjælper andre udvekslingsstudenter.

Sidder du med følelsen af, at du kunne blive den næste udvekslingsstudent med Rotary? Så opfordrer Lise-Lotte Jensen til, at man tager kontakt til Rotary-klubben, eller går ind på deres hjemmeside og udfylder et ansøgningsskema.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning for voksne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Musik på hjernen

Annonce