Annonce
Lokalavisen Nyborg

I Nyborg Kommune bliver Kræftens Bekæmpelses landsindsamling digital

Kræftens Bekæmpelse i Nyborg var godt bevæbnet med lyserøde mundbind, plastichandsker og håndsprit, da de i efteråret holdt Lyserød Lørdag og endelig mødte folk ansigt til ansigt. Årets landsindsamling bliver dog digital ligesom sidste år, og der kan indbetales på Mobilepay. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Borgere i Nyborg Kommune får ikke besøg af indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse, når lokalforeningen holder sin landsindsamling søndag den 11. april. Lokalforeningen har besluttet at afvikle indsamlingen digital som sidste år.

Nyborg: På grund af coronakrisen bliver landsindsamlingen i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev igen i år anderledes. Der bliver ingen frivillige, som banker på dørene den 11. april som normalt. I stedet kan folk betale på Mobilepay.

- Vi synes ikke, det er forsvarligt at sende frivillige ud og samle ind fysisk. Vi skal overholde enafstand på to meter, og det ville være svært i flere situationer, ligesom de frivillige vil skulle bære mundbind og bruge håndsprit. Derfor bliver landsindsamlingen en digital løsning i Nyborg Kommune, fortæller Allan Nielsen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Nyborg Kommune.

Allan Nielsen tilføjer, at man i lokalafdelingen er klar over, at beslutningen kan medføre et økonomisk tab for Kræftens Bekæmpelses arbejde.

Sidste år samlede de i alt cirka 10.000 kroner ind i hele kommunen. Under normale omstændigheder plejer de at kunne samle cirka 225.000 kroner ind.

- Det skulle vi gerne gøre bedre, og derfor håber vi, at befolkningen i Nyborg Kommune vil hjælpe med at indsamle digitalt. Det kan gøres ved at bruge MobilePay til at indbetale det bidrag, som man ville have lagt i indsamlingsbøtten, siger Allan Nielsen.

Herefter vil de evaluere indsamlingsresultater, og til næste år samler de ind igen som normalt med frivillige på gaderne.

Mobilepay-numrene er specielle for Nyborg Kommune.

De lokale Mobilepay-numre er: Nyborg: 594173 - Ørbæk: 791012 - Ullerslev: 567195

Har man ikke MobilePay, kan der indbetales til Kræftens Bekæmpelse på kontonummer 3001 12090188.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce