Annonce
Lokalavisen Nyborg

Inga Mühring var en pioner i Ældre Sagen

Arkivfoto
Annonce

Nyborg: En af Ældre Sagens helt store pionerer Inge Mühring er død, 95 år gammel.

Inga Mühring fortalte mig flere gange i det seneste år, at hendes store ønske var at få lov til at sove ind. Nu er ønsket opfyldt. Derfor må vi ikke sørge, men vi føler ET STORT SAVN.

Inga blev valgt ind i Ældre Sagens lokalbestyrelse i 1997 og påtog sig straks at oprette en besøgstjeneste. Meget hurtigt meldte der sig cirka 30 ældre, der gerne ville have et ugentlig besøg.

Inga besøgte dem alle, og bagefter andre 30, som havde meldt sig som besøgsvenner. Til sidst tog Inga med vennen ud til værten og præsenterede dem for hinanden – i alt omkring 90 besøg på kort tid.

Samtidig startede Inga søndagscaféer en gang om måneden, først i Tårnparkens samlingsstue, og da den blev for lille, i Svanedammens. Frivillige sørgede for kaffe og kage samt underholdning. Telefonkæden med start hver morgen kl. 8.00 kom også "op at stå".

Annonce

Et hårdt liv

Inga havde et hårdt liv, hun fortalte mig, hvordan hun den 19. september 1944 løb rundt i Nyborgs gader med sin ældste søn i barnevogn, da hendes mand var blevet sendt i koncentrationslejr sammen med politiet.

For mange år siden mistede Inga en ganske ung datter, senere en svigerdatter, der stod hende meget nær, og for et par år siden sin ældste søn.

Sygdom ramte hende, men hun bevarede evnen til at se positivt på tilværelsen og glædede sig over de mange børnebørn og oldebørn, der dagligt besøgte hende i lejligheden oppe på tredje sal.

På grund af de mange trapper har vi i de seneste år kun kunnet vedligeholde vores venskab over telefonen, men Inga har altid været parat til at høre på og tale om glæder og problemer. Det sidste, hun agde til mig for et par uger siden, var: "Jeg vil så gerne løbe linen ud".

Det har hun fået lov til nu, og derfor må vi ikke sørge, men vi føler et stort savn. Ældre Sagen har mistet en pioner, og mange har mistet en god ven. Vore tanker går til familien, der betød så meget for hende.

Tak Inga og æret være dit minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce