Annonce
Lokalavisen Nyborg

Inspiration: 10 ting I kan lave i juleferien

Lokalavisen Nyborg giver her inspiration til, hvad familien kan kaste sig over i juleferien. Der er noget for både den kreative og aktive familie. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Juleferien er for manges vedkommende trådt i kraft eller gør det inden for de næste dage. Her kan familien få inspiration til forskellige aktiviteter i juleferien.

For nogles vedkommende bliver denne jul ligesom sidste jul måske lidt anderledes, end den plejer. Corona spiller stadig en dominerende rolle i samfundet, men det betyder ikke, at der ikke kan være plads til ekstra hygge med familien. Og jul er jo lig med hygge.

I ferien er der også ofte tid til at fordybe sig, og hvis børnene er med på den, er en god bog en oplagt mulighed at dykke ned i fortællingens fortryllende verden.

Uddrag fra artiklen

Hvis man ikke har planlagt de store julefrokoster, eller hvis man bare gerne vil have inspiration til, hvad man kan kaste sig over, når man har spist sig mæt i julens lækkerier, så har Lokalavisen Nyborg fundet 10 aktiviteter, I som familie kan lave sammen.

1. Et cafébesøg med varm chokolade, gløgg og æbleskiver

Man kan næsten ikke sige jul uden også at sige julegodter. Nogle af de helt store favoritter er æbleskiver og gløgg eller varm chokolade med flødeskum. Et cafébesøg kan spice juleferien lidt op, men hvis man ikke vil det, så kan man også sagtens lave caféen derhjemme med småkager, æbleskiver, gløgg, varm chokolade og andre godter fra julen. Hvis børnene er små, kan I også holde teselskab med bamser og dukker. Det er i hvert fald coronavenligt.

Varm kakao går aldrig af mode. Nyd en tur på café enten på shoppingturen eller efter en lang gåtur. Arkivfoto: Christina Jacobsen
Annonce

2. Sov længe - eventuelt inde i stuen

Et scenarie, hvor vækkeuret ikke ringer, og man kan varme sig i flere timer under den trygge dyne, er for mange lig med ferie. Med børn kan det dog være svært at komme til. Et tip er at lægge madrasserne ind i stuen og beholde nattøjet på. Så kan hele familien blive liggende og putte under dynerne, mens børnene kan hoppe rundt, lave tumlelege og ellers hygge sammen i det bløde univers.

Annonce

3. Hold brætspilsdag

Brug en feriedag på at holde brætspilsdag. Behold nattøjet på, sæt æbleskiver og andre julegodter frem og find det indre konkurrencemenneske frem. Brætspil er sjovt for både børn og voksne, og der er lagt op til flere timer med sjov læring og familiehygge. I kan undervejs tale om, hvad der sker og tage jer god til at slå hinanden hjem i Ludo, Myretuen, Hint eller et andet sjovt spil.

Behold nattøjet på, find snacks frem og så er I klar til en dag i brætspillets tegn. Brætspil er sjovt for både børn og voksne, og det bliver hurtigt til mange timers sjov og julehygge. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

4. Gå en lang tur i skoven og byg huler

Der er ikke umiddelbart udsigter til en hvid jul, men det betyder til gengæld, at det er nemt at bygge huler, når der ikke er sne på bladene i skoven. Man kan selvfølgelig også bygge hulen i haven, hvis man ikke kan komme ud i en skov i nærheden. Uanset hvad er det skønt at komme ud i den friske luft og få brugt noget energi, og i hulebygning er det kun fantasien, der sætter grænser.

Annonce

5. Tag på skov- eller strandtur efter naturens skatte

Hvis hulebyggeri bliver for avanceret, eller I ikke lige er til det, så kan en skovtur også gøre underværker. Her kan samles kogler, sten eller andre af naturens skatte. Bagefter kan de bruges til dekorationer i huset såsom malede sten eller hjemmelavet legetøj. Så er der til flere dages hygge, og igen er det kun fantasien, der sætter grænser.

Annonce

6. Tag på udsalgs-shoppingtur

En klassiker mellem jul og nytår er at tage på en udsalgs-shoppingtur. Januarudsalget skydes nemlig i gang, før det overhovedet er januar, og butikkerne har ofte gode tilbud til både store og små. Hvis I ikke har nået en juletur sammen, kan udsalgsturen også bruges som erstatning. Julelysene og stemningen hænger stadig i byen. Samtidig kan man tage en cafétur undervejs og få ekstra hygge med på turen.

Annonce

7. Tag i en hobbyforretning

I juletiden er det oplagt at tage den kreative kasket på, og hvis I ikke allerede har det kreative udstyr derhjemme, så kan det findes i en hobbyforretning. Find pensler, maling og papir frem, og så er det ellers bare om at gå i gang. I kan enten lade fantasien råde eller sætte nogle børnesange på, som I kan male og tegne til. I kan også lave collager af gamle aviser og magasiner og lave sjove ting ud af dem.

Ellers har hobbyforretningerne også tit gode råd og tips til sjove og kreative aktiviteter, familien kan kaste sig over.

Annonce

8. Lav jeres egen bagedyst-konkurrence

Bagedysten var for mange en fast del af ugens tv-program i efteråret, og her til jul kommer der da også en jule- og nytårsversion. I kan også tage den store tv-succes hjem i køkkenet, hvor I kan bruge resterne af årets konfekt-lavning til at bage en fin kage sammen, som kan pyntes med glimmer, krymmel og marcipan-figurer. De mindste vil synes, det er sjovt at røre rundt i skålene, mens de større børn kan bruge deres kreative evner.

Find forklæderne frem og kast jer ud i jeres egen bagedyst-konkurrence med resterne fra konfekt-lavningen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

9. Se en film

Der findes alverdens julefilm i fjernsynet, når det er juleferie. Streamingtjenester som Netflix og Viaplay har også skruet ekstra op for deres sortiment, så der findes en julefilm for stort set alle. Find tæpper og popcorn frem og put jer i sofaerne. Så er der dømt julehygge i juleferien.

10. Find gode bøger på biblioteket og læs højt

I ferien er der også ofte tid til at fordybe sig, og hvis børnene er med på den, er en god bog en oplagt mulighed at dykke ned i fortællingens fortryllende verden. Det gode ved at låne bøgerne er, at du kan se, om dit barn finder dem interessante, og hvis der er en favorit, kan I måske finde bogen bagefter billigt på udsalg. Bibliotekerne kan ofte hjælpe med at finde en god bog, og ellers er det også hyggeligt at bruge tiden på at finde den sammen. Hyg derhjemme bagefter med højtlæsning og varm kakao eller te.

Dyk ned i fortællingens fortryllende verden i juleferien. Lån forskellige bøger på biblioteket, og så kan I se, hvilken der er familiens favorit. Arkivfoto
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce