Annonce
Lokalavisen Nyborg

Jacob fra Langå har vundet fotokonkurrence

Dette billede, som var et af de tre, Jacob vandt fotokonkurrencen med, blev taget på en skyfri dag, men da Jacob Haas var færdig med at arbejde med det, var himlen fyldt med dramatiske og orange skyer. Foto: Jacob Haas.
At tage billeder er en endeløs passion for Jacob Tinsfeldt Haas fra Langå. Han håber derfor, at det også kan blive hans levevej. I øjeblikket kan hans billeder ses i Tinga Tango i Kongegade.
Annonce
Nyborg/Langå: Jacob Tinsfeldt Haas fra Langå har i godt en måned kunnet kalde sig for Danmarks unge fototalent 2020, for han har vundet konkurrencen af samme navn.
Bag den landsdækkende amatørkonkurrence står Fotodage Viborg, og Jacob vandt med sine tre billeder ud af i alt 147 indsendte fra andre unge.
Foruden æren bestod præmien også af blandt andet en uges ophold på fotografuddannelsen på Media College Denmark/Medieskolerne i Viborg, og det bliver ikke det sidste, Viborg får at se af østfynske Jacob.
Efter sommerferien begynder han på fotografuddannelsen samme sted.
Inden da får nyborgenserne og andre dog mulighed for at se Jacobs billeder. 18 fotos - herunder de tre vinderbilleder - er blevet hængt op i butikken Tinga Tango i Kongegade, og i uge 33 og 34 er han klar med en fotoudstilling i vandtårnet på volden. Alt sammen i samarbejde med FGU i Nyborg, hvor han er elev frem til sommerferien.
Annonce

Symmetri

Jacob Tinsfeldt Haas er 20 år og opvokset i Rolfsted og har en storesøster og to mindre søstre.
Efter 9. klasse gik han i 1. g, men fandt ud af, at det ikke var ham og aftjente i stedet sin værnepligt i Haderslev. Siden har han gået på mediefagslinjen hos FGU i Nørrevoldgade.
Det var hans foto-glade far, som introducerede Jacob for fornøjelsen ved at fotografere.
- Jeg har fotograferet næsten lige så længe, jeg kan huske, og jeg tænker på billeder, fra jeg står op, til jeg går i seng, fortæller Jacob.
"Han har en imponerende vilje, og hans glæde ved at fotografere er overbevisende", lød det da også fra dommerkomiteen hos Fotodage Viborg.
Jacob Haas er 20 år og fra Langå. Foto: Anette Hyllested
Jacobs kamera er et Sony A7R3, og når han trykker på knappen, er det oftest, fordi han har fået øje på noget, man ikke ser hver dag. Noget, som skiller sig ud.
Han vil have, at billederne skal ende med at se godt ud, og han fascineres af symmetri og linjer.
- Jeg vil gerne tage billeder, folk siger "wauu" til og har lyst til at hænge på væggen, siger han.
Annonce

Mere kunst end virkelighed

Det er ikke afgørende for ham, at hans billeder er virkelighedstro - han er mere fotokunstner end klassisk fotograf.
For han arbejder altid videre med billederne i sit billedbehandlingsprogram og fortæller om det i de små tekster, han ofte skriver til sine billeder. Han laver så at sige en varedeklaration.
Jacob Tinsfeldt Haas håber at kunne leve af sin passion, men hvilken slags fotograf, han skal være, vil han ikke lægge sig fast på.
- Men jeg vil nok hellere tage billeder, som kan bruges i National Geographic end konfirmationsbilleder, siger han og smiler.
Man kan se flere af Jacobs billeder på hans instagramprofil: www.instagram.com/jacobthaas
Et af Jacob Haas' vinderbilleder er fra Møntergården i Odense. Foto: Jacob Haas
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce