Annonce
Lokalavisen Nyborg

Johanne fra Frørup nomineret til fornem filmpris: Konkurrerer med store stjerner

Johanne Milland Pedersen fra Frørup er et kendt ansigt på Østfyn. Og mon ikke, at hun også bliver det i hele Danmark inden så længe. Foto: Kasper Riggelsen
Johanne Milland Pedersen var rystende nervøs, da hun første gang trådte ind på sættet til spillefilmen "Venuseffekten". Nu er hun nomineret til en Robert i kategorien Årets kvindelige hovedrolle.

Nyborg: Det var meget overvældende, men samtidig også sjovt.

Sådan fortæller 26-årige Johanne Milland Pedersen fra Frørup om, hvordan det var at arbejde sammen med store navne indenfor dansk film så som Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøll i filmen "Venuseffekten".

Selv er hun på forholdsvis få år gået fra at være elev på Musical Talent Skolen i Nyborg til et stjernefrø på den danske musicalscene.

Annonce

Men det var altså helt nyt for hende at prøve kræfter med det store filmlærred, fortalte hun til Fyens Stiftstidende i slutningen af oktober - dagen før "Venuseffekten" havde snigpremiere i KinoVino.

Nu har den 26-årige skuespiller fra Østfyn så fået endnu et bevis på sit store talent. Hun er nemlig blandt de nominerede til årets Robert-priser i kategorien Årets kvindelige hovedrolle, hvor hun konkurrerer mod så prominente navne som Trine Dyrholm, Birthe Neumann og Rosalinde Mynster.

Måske har det spillet ind, at en del af optagelserne til "Venuseffekten" er foretaget i Nyborg, nærmere bestemt Nyborg Voldspils lokaler på Slotsmøllen, som hun kender så ganske udmærket. Det fik hende nemlig til at føle sig hjemme og tryg, har hun tidligere forklaret til Fyens Stiftstidende.

Årets Kvindelige hovedrolle er i øvrigt ikke den eneste pris, som holdet bag "Venuseffekten" kan håbe på at gå hjem med ved prisuddelingen lørdag den 5. februar.

I alt er filmen nomineret indenfor 12 kategorier, herunder Årets danske spillefilm, Årets instruktør (Anna Emma Haudal) og årets mandlige birolle (Lars Mikkelsen).

Venuseffekten 2021. Medvirkende Johanne Milland.
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Stort adventurerace bliver endnu vildere: Vegvisir lancerer 120 kilometer for Paddleboards, kajakker og robåde

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Cheftræner gik fra lærer til elev: - Jeg har aldrig set samme stemning i en anden klub

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Elitespillere fra Nyborg skal prøve at tage kegler til VM: Det første år overraskede de ved at vinde bronzemedalje som de første i Danmark

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

For første gang i Danmark: Lokal selvforsvarsklub vil udbrede ny teknik - Jeg har ikke lyst til at kæmpe, jeg vil overleve

Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Dengang østfynske cykelryttere var konger af landevejen

Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Annonce