Annonce
Lokalavisen Nyborg

Julen indtager Nyborg

Manden med sækken spiller også en vigtig rolle, når julen gennemsyrer Nyborg med julemarked på Torvet, på Borgmestergården og i gaderne. Arkivfoto: Kim Rune.

Julemarked i den gamle Kongeby tænder for alvor lysene over to weekender. Det sker fredag 30. november til 2. december og igen i weekenden 7.-9. december.

Annonce

Nyborg: Julelysene kaster atter deres glans over den gamle Kongeby Nyborg og forberedelserne til årets store julemarked i den gamle Kongeby er i fuld gang. Fra det store juletræ midt på byens torv spreder julestemningen sig ud i byen langs alleerne af juletræer. Nu er det er for alvor jul igen i den gamle Kongeby.

I weekenderne 30.november.- 2.december. og 7.-9. december fortættes stemningen med julemarkedet. På Torvet omkring juletræet er der handelsboder med masser af julegaveideer og godter, og fra de store serveringshuse breder der sig en duft af mad, gløgg og glühwein.

Borgmestergården byder som sædvanlig på et væld af boder og oplevelser. I år kan du også møde gårdboen Mads Nisse, alt imens dragtlauget holder julestue og der arbejdes ved det gamle komfur, når julegrisen fra Kongens Fadebur skal tilberedes

Som noget nyt inviteres alle børn også til at deltage i gammeldags børnejulelege ved parkeringslommen ved Borgmestergården. På Den gamle Politigård kan man i år i begge weekender opleve kunsthåndværkermarked med arbejdende værksteder.

Annonce

Nisser på spil

I byens handelsgader er der gang i julehandlen, og drillenisserne fra Borgmestergården sniger sig lystigt rundt. NyborgNisserne opfører små slaptrick/falde på halen spil og skaber den helt rigtige julestemning. Du kan også tage familien med på julestjerneløb i første weekend, besøge Julebageriet for børn i anden weekend og tage en hestevogn og prøve ponytræk i begge weekender.

På biblioteket kan publikum møde Skovnissen Posse med rensdyrene, opleve tårnfalkeshow, lave lanterner og klippe-klistre. Nyborg Musikskoles børnekor går Luciaoptog både på Torvet og i Nyborg Vor Frue Kirke. På Bastionen er der julebrummerier, juleballet og Juleshow.

Begge fredage, når mørket falder på, kommer Danehofgardens Drumcorps og sætter gang i torvet med musik og lys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce