Annonce
Lokalavisen Nyborg

Juletraditioner og kulturarv i børnehøjde

Børn fra Børnehuset Ullerslev ses her foran Nyborg Slot, som spillede en central rolle i julerejsen. Foto: Kasper Riggelsen
Det er vigtigt at give børnene et øget kendskab til egnens historie med udgangspunkt i autentiske rammer, som findes netop her, fortæller museumsinspektør om nyt tiltag.
Annonce

Nyborg: Det er ikke kun sjov og spas, når Østfyns Museer vælger at invitere 10 daginstitutioner fra hele kommunen på en opdagelsesrejse i december.

- Vores mål er, at børnene får en historisk bevidsthed om, hvad julen vil sige. At det ikke er noget, der lige er opstået, men at det har foregået i hundredvis af år og har udviklet sig gennem tiderne. Derudover er vi altid glade for at kunne vise vores unikke steder frem. Det er en måde at vække dem til live på, forklarer museumsinspektør Troels Malthe Borch.

- For eksempel kommer børnene ind på Borgmestergården og får en fortælling om, hvad det er for et sted, og hvad situationen var. Dengang troede man på, at der fandtes nisser, som man skulle tage højde for. Det bliver levendegjort ved, at der dukker en nisse frem. Tilsvarende er slottet en af de ting, som vi gerne vil fortælle om, tilføjer han.

Men hvorfor overhovedet lære børn i alderen 3-5 år om eksempelvis Nyborg Slot og kulturarv i det hele taget? Ifølge Troels Malthe Borch handler det om at give børnehavebørnene en bevidsthed om, hvor de kommer fra. At give dem en lokal identitet.


Vores mål er, at børnene får en historisk bevidsthed om, hvad julen vil sige. At det ikke er noget, der lige er opstået, men at det har foregået i hundredvis af år og har udviklet sig gennem tiderne.

Troels Malthe Borch, museumsinspektør


Børnene og pædagogerne fra Børnehuset Ullerslev var den sidste i rækken af daginstitutioner, som blev inviteret med på rejsen i denne omgang.

Ifølge museumsinspektøren har man endnu ikke nået at samle erfaringerne sammen, men at dømme ud fra det ene besøg, kunne meget tyde på, at museet har fat i noget. Også selv om vejret drillede næsten lige så meget som gårdnissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce