Annonce
Lokalavisen Nyborg

Jyske Bank lukker og slukker i Nyborg

Jyske Bank lukker sin afdeling i Baggersgade. Samtidig har en af byens sparekasser indledt en jagt på nye bankkunder. Foto: Kasper Riggelsen
Fredag den 27. november er sidste åbningsdag i Jyske Banks afdeling i Baggersgade.
Annonce

Nyborg: Stadig flere danskere foretrækker i dag at ordne deres banksager over nettet eller telefonen. Derfor skærer mange pengeinstitutter ned på antallet af lokale afdelinger. Eller de finder mindre lokaler at være i, som det er sket med Nordea i Nyborg.

Nu er turen så kommet til Jyske Bank, der har sidste officielle åbningsdag fredag den 27. november.


Vi er afhængige af at kunne tiltrække de bedste medarbejdere, så vi kan fortsætte med at give kunderne en god rådgivning. Det kan godt være en udfordring, hvis vi skal favne meget bredt ude i de mindre afdelinger

Lars Gustavsen, afdelingsdirektør i Jyske Bank


Banken har ikke udsendt en pressemeddelelse om lukningen, men har i stedet valgt at give kunderne besked direkte.

Ifølge afdelingsdirektør Lars Gustavsen er den vigtigste årsag til lukningen netop den ændrede kundeadfærd.

- Det skyldes ikke kun coronaen, selv om den også har haft en indvirkning. Vi ser en tendens til, at mange færre bruger kontanter. Og hvor kunderne tidligere ikke var så meget til online-møder, så er det noget, mange foretrækker i dag frem for at møde fysisk op i banken, fortæller han.

Der er dog også en anden grund til, at man har valgt at lægge afdelingen i Nyborg sammen Jyske Banks afdeling i Dalum, påpeger direktøren.

- Når vi rekrutterer medarbejdere, foretrækker de ofte at sidde i større, faglige miljøer, hvor de kan udvikle sig. Vi er afhængige af at kunne tiltrække de bedste medarbejdere, så vi kan fortsætte med at give kunderne en god rådgivning. Det kan godt være en udfordring, hvis vi skal favne meget bredt ude i de mindre afdelinger, forklarer Lars Gustavsen.

I alt to personer fra filialen i Nyborg flytter med til Dalum, hvor de vil sidde klar til at tale med kunder fra mandag den 30. november.

Lars Gustavsen medgiver, at det er gået stærkt, siden beslutningen om at lukke blev truffet for cirka 14 dage siden. Og han forstår godt de lokale kunder, som beklager lukningen.

- Vi har talt med rigtig mange kunder de seneste 14 dage, og der er selvfølgelig en del, som ærgrer sig. Men generelt oplever jeg en god forståelse for bevæggrundene bag beslutningen. Som de fleste siger: Jeg er jo kun i banken en enkelt gang om året, så det gør ikke den store forskel, at jeg skal starte bilen og køre til Dalum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce