Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kajakklubben klar med surfski

En surfski er bygget til at ro på havet hvor man, gennem udnyttelse af bølgerne, får båden til at surfe sig til fremdrift. Her er vi på stille vand i havnen med instruktør Per Hansen fra Nyborg Kajakklub. Foto: Anette Hyllested
Som første sted i landet tilbyder Nyborg Kajakklub et kursus i surfski. De hurtige kajakker er gode til at surfe bølgerne.
Annonce

Nyborg: Nyborg Kajakklub er klar til en aktiv sommer med kajakpolo, børnekajak, havkajak og ikke mindst det nye skud på kajakstammen: surfski.

Kort fortalt sidder man i denne disciplin knapt så lukket inde som i en almindelig kajak. Man sidder nærmest over på som i en hul træstamme, og så kan man få væsentligt mere fart på sammenlignet med en almindelig kajak. Under de rigtige vejrforhold kan man nå op på 15-25 kilometer i timen.

- Surfski er hurtige kajakker lavet til fart, motion, kaproning og bølger. De er virkelig gode til at surfe bølgerne ude bag brændingen, men de er også fine til at ro på fladt vand, fortæller formanden for Nyborg Kajakklub, Pia Nielsen.

Surfski blev i sin tid opfundet til livredning langs kysterne og er i mange år blevet praktiseret i Sydafrika og Australien, men nu breder sporten sig på hobbyplan verden over.

Instruktørerne i Nyborg Kajakklub har igennem de seneste to sæsoner samlet viden om surfski, uddannet instruktører og været med til at udvikle en ny certificering. Sammen med en donation fra Nordea Fonden på 180.000 kroner til indkøb af materiel betyder det, at klubben som det første sted i landet kan tilbyde et decideret surfski-kursus.

Kajakklubbens sommerskole

Nyborg: Nyborg Kajakklub tilbyder sommerskole for drenge og piger i alderen 10 til 17 år.

Skolen strækker sig over otte mandage sommeren igennem fra klokken 16 til 18.30. Første gang er 15. juni klokken 16.

På skolen lærer eleverne kajakken at kende, de introduceres til sikkerhed, gode tag, rotation, balance, kontrol, men der bliver også plads til leg.

For at deltage skal man kunne svømme minimum 350 meter, og man skal medbringe drikkedunk, badetøj, håndklæde, våddragt og skiftetøj.

Der er plads til otte deltagere i skolen, men hvis forsamlings-forbuddet lempes, vil der være plads til 15 elever.

Annonce

Uforpligtende prøvedag

Det første kursus begynder 6. juni og strækker sig over de følgende fire mandage.

6. juli begynder det næste - her er undervisningen tre dage i træk.

Hvis man har lyst til at prøve surfski uforpligtende, holder Nyborg Kajakklub en "kom-og-prøv-det-dag" 13. juni fra klokken 10 til 14 ved Slipshavn, mens børn i Nyborg Ungdomsskole kan glæde sig til to dage med surfski i uge 27.

Nyborg Kajakklub, som tæller cirka 120 medlemmer, er allerede i gang med små hold.

- Surfski er en sportsgren, som kun er lidt begrænset af corona-situationen. Så det er bare om at komme på vandet, men selvfølgelig under hensyntagen til de gældende retningslinjer fra myndighederne. I øjeblikket tager vi ud i små grupper på max 10 og med afstand, men lige om lidt forventer vi, at antallet hæves, siger Pia Nielsen.

Så vender vi. Surfski-kajakkerne fåes i flere størrelser. Nogle er kortere og bredere end denne - andre længere og smallere og dermed hurtigere, men også mindre stabile. Nyborg Kajakklub har flere forskellige modeller. Foto: Anette Hyllested
Selv om surfski-kajakkerne er forholdsvis lange, er de lette at bære. Forrest formand for Nyborg Kajakklub, Pia Nielsen. Bagest instruktør Per Hansen. Foto: Anette Hyllested
- Jeg håber at mange flere kunne have lyst til at stifte bekendtskab med surfski. Det er en fantastisk fornemmelse at fange en god bølge, og så er der samtidig både flotte naturoplevelser og god motion i det, siger instruktør Per Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce