Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kanonild bliver en fuser: Nyborg opgiver at skyde sommeren ind

Nyborgenserne må holde krudtet tørt og nøjes med at glæde sig til at skyde sommeren ind Store bededagsaften 2022. Foto: Kim Rune 
Endnu en populær begivenhed er aflyst. Covid-19 sætter en stopper for traditionsrig aften på volden.

Nyborg: Der er en sommer på vej. Men i Nyborg bliver dens komme uden det traditionsrige arrangement, hvor sommeren skydes ind med kanonild Store bededags aften.

Første gang, nyborgenserne samledes til en festlig og højtidelig aften på volden, var i 2003.


Desværre bliver det samme scenarie i år.

Mette Ladegaard Thøgersen


Siden er arrangementet vokset til en populær begivenhed, hvor flere hundrede mennesker samles til salutering med historiske kanoner, sang, taler og varme hveder på voldene ved Dronningens Bastion.

Og så meget desto mere ærgrer det lederen af Østfyns Museers kulturhistoriske afdeling, Mette Ladegard Thøgersen, at covid-19 nu for andet år i træk sætter en stopper for arrangementet.

- Desværre bliver det samme scenarie i år. Med covid-19 iblandt os er det desværre ikke muligt at gennemføre arrangementet, siger hun.

Annonce

Deltagerkontrol

Der er endnu et stykke tid til Store bededag den 30. april.

Og ingen ved endnu, hvor omfattende restriktionerne i forbindelse med covid-19 vil være til den tid.

Men nogen fri adgang til at gennemføre større arrangementer med mange mennesker, er der næppe nogen grund til at tro på.

- Og med flere hundrede mennesker på volden vil det ikke være muligt at lave en effektiv deltagerkontrol, fastslår Mette Ladegaard Thøgersen.

Annonce

Hver for sig

Aflysningen af Nyborg skyder sommeren ind-arrangementet kommer i kølvandet på aflysningen af sommerens Danehofmarked - et andet arrangement med et stort publikum, Østfyns Museer er involveret i.

Og som med Danehofmarkedet må kanonilden og den højtidelige folkefest på volden nu vente til 2022.

- I år må vi fejre Store bededags aften hver for sig, mens vi glæder os over, at foråret og sommeren alligevel er på vej, konstaterer Mette Ladegaard Thøgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce