Annonce
Lokalavisen Nyborg

KinoVino trækker gardinerne for igen: - Det gør ondt at miste julen to år i træk

Efter fem år som forpagter af KinoVino vandt biografejeren i år prisen for Byens Bedste Kultur og Underholdning. Foto: Kasper Riggelsen
For anden gang må Nyborgs biograf, KinoVino, lukke ned midt i julehøjsæsonen. Men i stedet for at græde snot har ejeren planer om at bruge sin tvangsferie på at tænke i nye baner.

Nyborg: - Jeg synes, det er ganske forfærdeligt. Der var en masse gode film på vej, så det kommer til at koste mig mange penge, sukker biografejeren Simon Storgaard.

Han står i en af KinoVinos mennesketomme biografsale, som ellers plejer at være fyldt godt op det meste af december.

Men i år - ligesom sidste år - har regeringen valgt at lukke ned for kulturlivet i biografernes højsæson. Covid-19 spreder sig igen lige så hurtigt som julehyggen, og det går altså ud over KinoVino i Nyborg.

Annonce

Simon Storgaard mener alligevel, at han kan få enderne til at nå sammen:

- Fire uger skal nok gå. Jeg har heldigvis en opsparing. Men det bliver hårdt.

Hvorfor os?

Simon Storgaard stiller sig sammen med brancheforeningen Danske Biografer uforstående over for nedlukningen af deres kulturtilbud. Begge nævner en ny tysk undersøgelse, som viser, at Covid-19-smitten er minimal i biografer.

Det er underligt at lukke os. Jeg har en sal med 220 pladser, hvor du ikke sidder tæt. Samtidig kan du pruste i motionscentre eller rende rundt på værtshuse.

Simon Storgaard, forpagter af KinoVino

Ifølge data fra landets smitteopsporing mente kun 1,7%, at de var blevet smittet i biograferne. Derimod pegede 49% på natklubberne.

- Det er underligt at lukke os. Jeg har en sal med 220 pladser, hvor du ikke sidder tæt. Samtidig kan du pruste i motionscentre eller rende rundt på værtshuse, mener Simon Storgaard.

Dog erkender han, at Omikron-varianten spreder sig hurtigt.

- Det er en lille heftig spredesatan, som man er nødt til at gøre noget ved. At det så er mig, det går udover, er rigtig surt. Jeg mister julen to år i træk.

Annonce

Ser ind i fremtiden

Under sidste vinternedlukning lukkede Simon Storgaard også mentalt ned. Regningerne blev ved med at komme, mens hjælpepakkerne blev udbetalt i sneglefart. Til sidst stod der kun cirka 100.000 kroner tilbage på hans opsparing.

- Det var hyggeligt at være hjemme med børnene, men til sidst var det bare mig og min hund Egon. Det var hårdt, at der ingen slutdato var på den lange nedlukning. Jeg blev deprimeret af det, fortæller Simon Storgaard.

Hvis samfundet var lukket op bare en måned senere, ville KinoVino måske ikke have været her i dag.

- Der skulle ikke være kommet mange flere regninger, erkender Simon Storgaard.

Alligevel vil biografejeren ikke vil lade sig kue denne gang. Han vil drømme. For eksempel vil han gerne benytte den nyrenoverede Erik Ballings Plads til at lave udendørs filmvisninger eller koncerter. Og så arbejder han på at udstille biografens historie.

- Fire uger skal nok gå. Jeg vil lave projekter, som holder mig ved ilden i stedet for at sidde og synke ned i tristessen. Så nu tænker jeg: Hvad er muligt? Også med mig selv. Måske kan jeg etablere nogle gode vaner og få motioneret nogle af mine overflødige kilo af, griner han.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce