Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kirken holder åbent i år: Hvordan man holder en religiøs påske i kirken og online

Sognepræst Louise Schousboe kommer med råd og anbefalinger til, hvordan man holder en religiøs påske med de gældende coronarestriktioner. Arkivfoto: Maria Frellesen Pedersen
Det er for mange en glædens nyhed, at man i år kan komme i kirke til påske i modsætning til sidste år. Men det er også muligt at finde inspiration og komme i den rigtige stemning på forskellige hjemmesider, som både tilbyder musik, salmer og prædiker.

Aunslev/Bovense/Hjulby: Udmeldingen er klar fra sognepræst i Aunslev, Bovense og Hjulby Louise Schousboe. Det er lykkeligt, at vi kan komme i kirke i år og fejre påske, om end det bliver anderledes end normalt.

I modsætning til sidste år afholder kirkerne i Danmark gudstjenester i påskedagene, og det glæder Louise Schousboe.

- Der er noget helt særligt ved at møde i kirken i påsken. Det er den vigtigste og en helt særlig højtid, fortæller hun.

Hvis man vil i kirke i år, skal man huske at tilmelde sig, så man er sikret en plads. Det gør man på www.pladsikirken.dk, hvor man skriver, hvilken dag man vil i kirke, og hvilken kirke det skal være.

- Vi har én til at styre, at det ikke overskrider det antal, som er tilladt, fortæller Louise Schousboe.

- Normalt må der være 150 i kirken i Aunslev, og nu må der være 25, så vi tager virkelig alle de hensyn, der er nødvendige, så man trygt kan komme i kirke, uddyber hun.

Herudover er der afspritning, og man må kun sidde på hver tredje bænk, samtidig med at der ikke må synges i kirken.

I kirkerne i Bovense og Hjulby må de være lidt færre end i Aunslev nemlig 18 personer.

Annonce

Hør musikken og se prædiken online

Da der måske ikke er plads til alle i kirken i påskedagene, eller man bare gerne vil følge med på afstand, så er det også muligt.

Hos kirkerne i Aunslev, Bovense og Hjulby bliver der hver dag i påsken lagt en salme ud på deres hjemmeside www.aunslevbovensekirker.dk sammen med den tekst i biblen, der hører til den pågældende dag. Herudover bliver præstens prædiken lagt ud, så man kan sidde hjemme og følge med.

Fejr en religiøs påske online

På www.aunslevbovensekirker.dk kan man til hver påskedag finde en salme samt relevante tekster fra biblen samt præstens prædiken og klassisk musik.

Herudover anbefaler Louise Schousboe, at man går ind på www.bibelselskabet.dk, hvor man kan se biblen online, hvis man ikke har den derhjemme. Her kan man søge efter for eksempel korsfæstelse og genopstandelse for at finde de tekster, der vil være relevante at læse i påsken.

Herudover er der www.folkekirken.dk, hvor der findes forskellige artikler om påsken, og hvor man kan se, hvad der skete de forskellige påskedage, og hvad det er, vi mindes.

På www.dr.dk kan man også hver påskedag se en gudstjeneste fra fem forskellige kirker fra hele landet fordelt ud på de forskellige påskedage. Det bliver sendt både i radioen og på tv.

Hvis man er vant til at kommei en af de tre kirker, Aunslev, Bovense eller Hjulby, så ved man måske allerede, at de har meget fokus på musik i deres gudstjenester. Det er ingen undtagelse her i påsken.

- Vi har i denne påske især lagt vægt på musikken, så vi har musikere til næsten alle vores gudstjenester. Der bliver også lagt klassisk musik ud på vores hjemmeside, så man kan komme i den helt rigtige påskestemning, fortæller Louise Schousboe.

Blandt dem, som kommer og spiller musik til de forskellige gudstjenester, er Lise Bech Bendix, Knud Erik Jørgensen på bratsch og Anne Marie Jørgensen på orgel. De tre vil spille langfredag i Aunslev kirke til en musikgudstjeneste. Påskedag medvirker Magnus Tipsmark på trompet ved gudstjenesterne i Bovense og Aunslev.

Hvis man vil lidt mere, så anbefaler Louise Schousboe også, at man kan tage på en vandring skærtorsdag i Vindinge. Her vil menigheden gå fra Vindinge Kirke til Kullerup kirke, hvor der vil være en kort gudstjeneste i Vindinge Kirke samt en altergangsgudstjeneste i kirken i Kullerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce