Annonce
Lokalavisen Nyborg

Klumme: Skrev de virkelig det?

Husk nærværet i en travl juletid. Helene Krogsgaard Hansen giver gode råd til, hvordan vi igen kan finde nærværet. Privatfoto
”Ej, hvad er det, der står på Facebook? Det må jeg altså lige kommentere…”. Lynhurtigt bliver vi revet med ind i en tråd, som fører os langt væk fra nærværet og ind i en længere meningsudveksling, som kan påvirke os følelsesmæssigt med vrede, frustration og med følelsen af at stå helt alene med vores holdning.

Kender du det? Det gør jeg.

Du gør dig selv sårbar – har du brug for det?

Du kan være ganske sikker på, at hvis du nævner ordet ’corona’ på de sociale medier, kan du risikere at få ’ørerne i maskinen’, så mit råd til dig er at lade være. Hold dig på afstand af alt dette hurlumhej, for der er mange følelser i det, og skriftsproget slår hårdere, når du læser det, end når du taler med folk og kan aflæse deres ansigtsudtryk og toneleje.

Annonce

Tonen er blevet skarp

Jeg fornemmer, at tonen på de sociale medier er blevet skarpere. Folk er fyldt op af pandemien, og nogle har brug for at komme af med deres vrede, og ja, det er fristende at blande sig og hælde ud af vores frustrationer, men lad være.

Hvem har egentlig brug for at læse andres vrede udsagn? Jeg har i hvert fald ikke – der er nok at bekymre sig over, når vi læser nyhederne.

Annonce

Et godt trick til at finde nærværet igen

Hvis du er blevet meget frustreret, er det godt først at bruge din krop; løb en tur, slå i en pude, hop på stedet eller lignende for at få vreden ud.

Dernæst er et godt trick at bruge et redskab fra mindfulness, hvor du blot observerer dine tanker og de ydre stimuli. Bare iagttag det, du tænker eller ser uden at tage stilling til, om du er enig eller ej.

Annonce

Forestil dig et biograflærred

Når jeg bruger mindfulness i mine terapisessions, fortæller jeg blandt andet, at vedkommende kan forestille sig sine tanker som rulletekst på et biograflærred. Bare kigge på dem og acceptere, at de er der, men forsøge at holde sig neutralt til dem lige nu. Det giver ro i krop og sind, når vi går fra at være meget i hovedet til at være mere i kroppen. Og derefter kan samtalen have det rigtige fokus.

Annonce

Hvad er nærvær for dig?

Nærvær er mange ting – det er for nogle at strikke, lave mad, gå i haven, meditere, læse, skrive, reparere huset eller lytte til musik, men nærvær er i bund og grund det at være til stede lige nu og her, imens du mærker din dybe vejrtrækning og husker, at tanker kun er tanker – de er ikke den skinbarlige virkelighed.

Undersøgelser viser faktisk, at vi bliver i bedre humør, når vi er mindre på de sociale medier, så måske kan det være dit mål for juleferien?

Rigtig glædelig og nærværende jul fra mig til dig.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce