Annonce
Lokalavisen Nyborg

Klumme: Unge skal hyldes for deres frivillighed

De unge skal også hyldes i Nyborg Kommune, mener formand for Nyborg Ungdomsråd Magnus Ahlstrøm. Privatfoto
De unge skal fejres og hyldes. Det fortjener de. Og til sommer skal vi have uddelt to helt nye priser for netop at fejre ungdommen i kommunen.

Vi har så mange sindssygt seje unge mennesker i kommunen. Vi har dygtige dansere og skuespillere, fodboldspillere og håndboldspillere. Vi har mange seje unge. Ikke alle er sports- eller kulturtalenter. Mange er gode ”almindelige” unge, som gør en forskel for folk omkring dem.

Det kan enten være som lektiehjælper for elever i folkeskolen, som frivillig spejderleder eller som noget helt tredje. Der er mange unge mennesker, som lægger et kæmpestort stykke frivilligt arbejde for borgere i Nyborg, unge som gamle.

På trods af at man som ung ofte har travlt med skole, fritidsjob, fritidsliv og et ton af lektier og opgaver, så er der utroligt mange unge, der alligevel også lægger en stor indsats frivilligt. Det er ofte, at jeg som formand for ungdomsrådet har hørt på, hvor svært det er at finde unge frivillige. ”De unge gider ikke komme”, ”de vil have penge”, ”de gider ikke arbejde gratis” eller "de skal bestikkes". I virkeligheden er det en helt anden kultur, man kan se, når bare man kigger nærmere.

Annonce

Unge kan og vil godt lave frivilligt arbejde, og de er herregode til det. Alle de unge, jeg møder, når jeg er afsted til møder og begivenheder, er ofte frivillige. Der er ikke særligt mange unge, der lige arbejder og skal til møder. Så hvis du nogensinde møder en ung til et eller andet fancy møde, så er vedkommende nok frivillig.

Magnus Ahlstrøm er formand for Nyborg Ungdomsråd. Privatfoto

De unge skal fejres og hyldes, det fortjener de. Der findes allerede et ton af priser i Nyborg Kommune, men ikke særligt mange er møntet på ungdommen. Til sommer skal vi have uddelt to helt nye priser for netop at fejre ungdommen i kommunen.

På ungedagen 2022 skal vi give ungefrivillighedsprisen og ungeprisen. De handler begge om unge, der frivilligt har lagt et stykke arbejde i kommunen. Ungefrivillighedsprisen skal gives til en eller flere unge mellem 15 og 25 år, som hører til i Nyborg Kommune, og som har gjort en indsats i frivilligforbindelse.

Det kan være som håndboldtræner, lektiehjælper eller ved at være besøgsven på et plejecenter, eller noget helt andet. Ungeprisen skal gives til den eller de unge fra Nyborg Kommune, der har gjort en særlig indsats for ungefælleskabet i kommunen. Snart kan man læse mere om de nye ungepriser på ungdomsrådets hjemmeside.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce