Annonce
Lokalavisen Nyborg

Knudshoved er lystfiskerens paradis

27-årige Nichlas Hansen fra Horsens er ny i fiskefaget, og er glad for roen ved at fiske. Foto: Kristian Duch
Knudshoved er det østligste punkt på Fyn. Udover at være naturskønt både med skov, strand og udsigt, er det også et sted, mange fiskere tager ud for at hale den næste store fangst ind.
Annonce

Nyborg: Helt ude mod øst - så langt du kan komme, inden du krydser broen til Sjælland - ligger Knudshoved. Et naturskønt område med udsigt til skov, strand, Storebælt - sågar DSB's kursuscenter.

Men Knudshoved kan også tilbyde noget andet og aldeles levende. Nemlig fisk.

Igennem tiden har Knudshoved udviklet sig til ét af fiskernes foretrukne fiskesteder, fordi bestanden i Storebælt er meget varieret.

Avisen besøgte et vindomsust Knudshoved for at se, hvad der bed på krogen.

Annonce

Naturen kalder

Der er intet sted på Fyn, der ser ud som det, øjet møder, når man bevæger sig ud på øens østligste spids. Ganske enkelt, fordi man umuligt finder et andet så varieret naturområde, der samtidig tilbyder et kig ud til Danmarks største bro - Storebæltsbroen.


Jeg er ny i fiskefaget, og Knudshoved er et godt sted at fiske, fordi man kan fange mange slags fisk - og fordi her er så smukt.

Nichlas Hansen, lystfisker


Og går man helt ud på molen - derud, hvor man næsten ikke kan høre sig selv for vindens kraftige sus - skal man ikke kigge to gange, før man begynder at spotte mennesker med madding og fiskestænger.

Området omkring Knudshoved byder både på udsigt til Storebæltsbroen, havet - og hårde vindstød. Foto: Kristian Duch

Ét af de mennesker er 27-årige Nichlas Hansen. Han flyttede fra Horsens til Odense i april, og han har allerede lagt vejen forbi Knudshoved ti gange i sin tid på Fyn.

- Jeg er ny i fiskefaget, og Knudshoved er et godt sted at fiske, fordi man kan fange mange slags fisk - og fordi her er så smukt, fortæller Nichlas Hansen.

Annonce

Et stille fællesskab

Men det er ikke kun naturen og udsigten, man kan opleve, når man tager på fisketur til Knudshoved.

Faktisk giver det - som mange andre aktiviteter - også grobund for socialt samvær og fællesskab.

Det var nemlig ikke kun Nichlas Hansen, der var ude at fiske, da avisen lagde vejen forbi. 29-årige Nikolai Berggren - som faktisk er Nichlas Hansens svoger - er nemlig også glad for at svinge linen ved Knudshoved.

- At tage ud at fiske er noget, vi har fundet på sammen (med Nichlas Hansen, red.). Egentlig var det i forbindelse med coronakrisen, fordi den aflyste vores ferie til Frankrig, og så begyndte vi at komme her for at fiske, fortæller han.

Hvis man skal fange den rigtig fisk, skal man bruge en helt bestemt type madding. Foto: Kristian Duch

Selvom Nichlas Hansen og Nikolai Berggren ofte møder mange fiskelystne mennesker på molen ved Knudshoved, er det dog ikke et højtråbende og vildt fællesskab, man indgår i, når man står og trækker torsk i land - fiskeri giver nemlig mest af alt rum til fordybelse.

- Det er meget begrænset, hvem man falder i snak med, men fiskeri er meget afslappende - og vi tænker faktisk, at vores fisketure sammen skal udvikle sig til noget mere, afslutter Nikolai Berggren.

Torsk, fladfisk og hornfisk er blot tre af de fiskearter, man har mulighed for at fange ved Knudshoved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce