Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kom og vær med til at skabe Gang i Gaden

Igen i år vil der være danseshow i forbindelse med Gang i Gaden, men også popup danseundervisning. Første gang er klokken 10.30-10.45, hvor de 4-6 årige kan lære MGP, mens de 6-8 årige kan lære at danse Fortnite. I tidsrummet klokken 11.15-11.45 er det de lidt ældre børns tur. For de 9-12 årige står den på hip-hop. De 10-14 årige kan til gengæld glæde sig til "Girly Style". Al undervisning på dagen er arrangeret af Allingham Dance Team, mens ungdomsskolen står for danseshowet klokken 11. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
For fjerde gang er Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg med til at arrangere gratis sundheds- og aktivitetsdag for alle nyborgensere, store som små. Og du kan godt begynde at glæde dig.
Annonce

Nyborg: Lørdag den 5. oktober bliver der rig mulighed for at slippe sit indre legebarn løs på Gl. Torv. I tidsrummet fra klokken 10 til 13 vil den centrale plads midt i Nyborg nemlig være omdannet til et stort aktivitetsområde, og det samme gælder Mellemgade.

En del af de mange aktiviteter rækker endda endnu længere ud, men det hele starter altså på Gl. Torv, som i dagens anledning vil være spærret af for biler.

Det sker for at give plads til et sandt overflødighedshorn af aktiviteter. Lige fra streeetfodbold, parkour, forskellige cykelaktiviteter, roning og basketlege over yoga og qigong til sundhedseksperimatrium og danseworkshops. Bare for at nævne et lille udpluk.

Det er fjerde gang, Gang i Gaden løber af stablen. I år består arbejdsgruppen af Nyborg Kommune, Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg, Visit Nyborg og Nyborg Handel.

- Med Gang i Gaden fylder vi Nyborg centrum med aktiviteter, der skal inspirere borgerne til at være aktive og træffe sunde valg. Vi glæder os til en festlig dag, hvor vi sætter sundhed, sociale oplevelser og sjov i højsædet, udtaler formanden for kommunens sundheds- og forebyggelsesudvalg, Jan Reimer Christiansen (V).

Arrangementet fungerer samtidig som den foreløbige kulmination på artikelserien "Sund i Nyborg", der har kørt i Fyens Stiftstidende den seneste uges tid og fortsætter lidt endnu.

En del af aktiviteterne på dagen er tidsbestemte. Det gælder for eksempel cykelløbet for de 6-9 årige kaldet "Mini Tour de Nyborg" og morgengåturen på Volden, begge dele med afgang fra Gl. Torv klokken 10.

Samtidig står bandet "Black Queen" på scenen første gang og spiller en blanding af egne sange og covernumre. Klokken 10 lyder også startskuddet på et særligt fodboldkoncept, "Fodbold for hjertet", hvor der er fokus på sjov, fællesskab og motion for både store og små.

Senere på dagen kan du blandt andet glæde dig til danseshows, familieqigong og et femkilometerløb på volden samt debatter om blandt andet rygning arrangeret af Nyborg Ungdomsråd.

Der vil også være en lang række aktiviteter, som man kan gå til og fra.

Som for eksempel kommunens eget sundhedseksperimentarium, hvor man kan få et sundhedstjek og prøve forskellige aktiviteter. Eller hvad med at besøge Nyborg roklub, hvor man kan prøve rospinning, og en af basketfondens mange aktiviteter.

Og ja, igen i år vil der være mulighed for at komme i højden ved at bestige den store klatrevæg. Hvis man ellers tør. Desuden vender de populære tomandscykler tilbage, som man frit kan låne.

Nyt er til gengæld et særligt QR-kodeløb i byens gader arrangeret af en 8. klasse på Danehofskolen, hvor man kan vinde fine sponsorpræmier.

Har man brug for en pause eller et sted at spise sin medbragte frokost, er der også tænkt på det i form af borde-bænkesæt, der vil være placeret midt på Gl. Torv - lige overfor Stiftstidende/Lokalavisen Nyborgs egen bod på hjørnet af Mellemgade og Adelgade.

Og nu til det bedste af det hele: det er gratis. Vi ses!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce