Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kommentar: Hold din sti ren

Anette Hyllested
Annonce

"Tænk sig. I dag, da jeg kom kørende, så jeg, at i bilen foran mig blev der smidt flasker ud af vinduet under kørslen - direkte ud på cykelstien, hvor de gik i stykker.

Hvad gjorde du så?

Ja, jeg blev rasende, og så kørte jeg efter bilen og fik den vinket ind til siden, og så fik de en skideballe.

Hold da op. Hvad sagde de til det?

Det var meget underligt, for jeg troede jo, at det var nogle unge lømler, der smed flasker ud af bilvinduet, og så viste det sig i stedet at være sådan et nydeligt, ældre ægtepar. De var meget høflige og sagde også undskyld.

Min mands historie kan måske opleves som selvretfærdig, men jeg er stolt af ham. Jeg havde næppe selv turdet eller orket at lægge mig ud med miljøsvin - nydelige at se på eller ej - men helt ærligt: Hvad ligner det at smide flasker ud af bilen?

Jeg har tænkt på historien mange gange med stor undren. For hvorfor sviner vi på den måde? Hvorfor kan skraldet i bilen ikke vente, til vi kommer til en skraldespand - eventuelt derhjemme? Hvorfor er det så slemt at lade ispapiret blive lidt i jakkelommen? Hvorfor tér vi os som en anden Hans og Grethe og efterlader os spor - skraldespor?

Som så mange andre ærgrer jeg mig over plast i grøfter og efterladt skrald i skoven. Forarges over svineriet på forladte festivalpladser og får lidt ondt i maven hver gang, jeg hører om en død hval, hvis mave er fyldt med plastic.

Ingen er ufejlbarlige, men alle kan - uden at være miljøfanatikere - finde ud af at lade være med at smide skrald på veje og i naturen. Opskriften er enkel: Stop dig selv!

I denne uge har Lokalavisen Nyborg talt med nogle af de engagerede nyborgensere, som forsøger at holde vort nærmiljø rent - til gavn for os selv og for naturen. De kan ikke få sig selv til at sige skidt med skidtet, men bukker sig i stedet, samler op og sorterer andre mennesker svineri. Tak til dem.

Der er mange flere frivillige kræfter og tiltag, end der kunne blive plads til i avisen, men måske kan denne uges udvalgte alligevel motivere og inspirere til at holde sin sti ren - og måske også andres.

God læselyst.

"Ingen er ufejlbarlige, men alle kan - uden at være miljøfanatikere - finde ud af at lade være med at smide skrald på veje og i naturen. Opskriften er enkel: Stop dig selv!"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce