Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kommunens maleri til Dronningen er lavet på 4kløverskolen

Jubel, da det gik op for børnene i 3. klasse på 4kløverskolen i Ørbæk, at det er deres tegning, der bliver en del af gaven til Dronning Margrethe. Foto: Anette Hyllested
Det bliver 4kløverskolens bidrag, der gives til Dronningen, men her kan du se alle vinderbillederne fra Nyborgs skoler.
Annonce

Østfyn: Når dronning Margrethe fylder 80 år 16. april, har hun dagen inden modtaget en usædvanlig fælleskommunal gave. Hver af landets 98 kommuner giver hende et maleri.

Hver kommune har bedt sine 3. klasse-elever male et billede i A3-format på bredden med den bundne opgave, at Dronningen og et kommunalt vartegn skal optræde på maleriet. Blandt alle de malerier, børnene har malet, har skolerne hver især udvalgt ét fra hver tredje klasse, og blandt dem har kommunen efterfølgende valgt ét.

I Nyborg Kommune bestod den endelige dommerkomite af borgmester Kenneth Muhs, skolechef Lars Koefoed og grafisk designer og illustrator Anne Haastrup Ross. De havde ti malerier at vælge imellem, og det endelige valg faldt på et fællesbidrag fra 3.klasserne på 4kløverskolen i Ørbæk.

Onsdag dukkede skolechefen og borgmesteren derfor op i klassen for at overbringe den store nyhed, der ikke uventet blev mødt med jubel.

Borgmester Kenneth Muhs tog sig god tid til at tale med børnene. I baggrunden skolechef Lars Kofoed med deres maleri. Foto: Anette Hyllested
Annonce

Imponeret borgmester

Borgmester Kenneth Muhs underholdt børnene med, at han havde siddet i selvsamme klasseværelse som dem og modtaget undervisning i matematik af lærer Sørensen. Men børnene havde også historier til borgmesteren. For eksempel havde de godt styr på grundloven, som optræder på deres maleri, at Dronningens hus hedder Amalienborg, at hun har fødselsdag på samme dag som et af børnenes mor, og at det ville være en god idé, hvis tegningerne kunne ses i tv, når hun holder sin nytårstale.

Som en del af den fælleskommunale gave, sender hver kommune børnene bag deres "vinder"tegning til København, hvor de 15. april møder Dronning Margrethe. Da Nyborg Kommunes udvalgte tegning er et fællesbidrag fra begge 3.klasser på 4kløverskolen i Ørbæk, er der blevet trukket lod, og de heldige til at møde Dronningen blev Sander Scheffmann Juhl og Lærke Jørgensen.

- Når de møder Dronningen, skal de snakke ordentligt, lød det fra en klassekammerat.

- Det skal de, men det er noget, vi altid skal huske: At tale ordentligt til hinanden, konstaterede Kenneth Muhs, som opfordrede børnene til at være stolte af deres samarbejde.

- Jeg er sikker på, at også Dronningen synes, det er vigtigt at kunne samarbejde, sagde han.

Det udvalgte billede fra 3. klasserne på 4kløverskolen i Ørbæk. Foto: Anette Hyllested
Af Alberte H, 3v, Danehofskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Aiko, 3a, Birkhovedskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Selma, 3b, Danehofskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Mille Marie Buk Verdier, 3b, Vibeskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Otto Beck Madsen, 3 kl., Rævebakkeskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Hina, 3a, Danehofskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Christina Kim Jørgensen, 3c, Vibeskolen. Foto: Anette Hyllested
Af Freja Dall Dinesen, 3a, Vibeskolen. Foto: Anette Hyllested
Af 3. klasserne, Langtved Friskole. Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce