Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kresten spidser pennen én gang om året

Kresten Ivar Rasmussen plejer at spidde andre, men her er han selv ofret.
Kresten Ivar Rasmussen har portrætteret Nyborgs kendisser i Bæltsprutten i flere årtier. Han er netop rundet 70 år.
Annonce

Fødselsdag: De fleste i Nyborg kender ham. Eller rettere: De fleste i Nyborg kender hans streg og hans tegninger af kendte nyborgensere.

Det handler om Kresten Ivar Rasmussen, og hans tegninger er kendt fra det satiriske årsskrift, Bæltsprutten, som Nyborg Journalistklub snart 25 gange har sendt på gaden.

Kresten Ivar Rasmussen fyldte 70 år den 13. januar.

Kresten Ivar Rasmussen er uddannet på kunsthåndværkerskolen og har i mange år holdt til i Københavns-området, hvor han har arbejdet med grafisk design og tilrettelæggelse af bøger, tidsskrifter, årsregnskaber og så videre.

Det arbejde passer han fortsat - dog nu for lidt nedsat kraft, men én gang om året hen mod jul spidser han pennen som en del af journalisternes Bæltsprutte-redaktion.

Han har sat sit præg på "sprutten" siden slutningen af 1970'erne, og tegnet forsiden og de blå bøger - altså portrætter af kendte østfynboere, der på den ene eller anden måde har rodet sig ud i noget, der berettiger til at komme i Bæltsprutten.

Når fortidens journalister fik øje på den næsten to meter høje tegner, var det fordi, han er en slags nyborgenser.

Kresten Ivar Rasmussen (th) holder sig gerne nede bagved, når Bæltsprutten holder reception, men her har Ole Frank Rasmussen fra Nyborg Journalistklub halet tegnere på op scenen for at modtage en af de utallige priser, der er en del af Bæltsprutte-showet. Foto: Michael Bager

Han er født på en gård, der engang lå nord for Skovparken ved Skaboeshuse, og han voksede op i byen, inden uddannelsen førte ham væk. Men Kresten Ivar Rasmussen har i høj grad holdt kontakten til fødebyen ved lige, og han har stadig en stor omgangskreds i byen.

Oven i købet er han nærmest flyttet tilbage, for mens den ejendom, han bor i i Skodsborg, renoveres, har han mest opholdt sig i sit hus i Nyborg. Det var også her, han fejrede fødselsdagen i corona-rigtige rammer med sin østfynske familie.

Kresten Ivar Rasmussen har altså altid beskæftiget sig med tegninger og design, og hans store fritidsinteresse er lidt i samme boldgade: Han elsker kunst, og rejser gerne rundt og nyder diverse kunstmuseer, når coronaen da ikke ødelægger også den fornøjelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Kunder som brødrene Price: Interno i Ellinge overlever corona på loyale kunder og nye tiltag

Annonce