Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kulturhus må aflyse jul på stribe: - Det er træls

Bastionen har tidligere været lukket helt ned som følge af de nationale corona-restriktioner. Men så langt har man ikke været nødt til at gå denne gang. Foto: Kasper Riggelsen
December måned plejer at være en indbringende tid for Nyborgs kulturhus, Bastionen. Men nu er alle arrangementer, hvor publikum ikke sidder ned, aflyst på grund af nye corona-restriktioner. Det samme er en hel stribe julefrokoster.

Nyborg: - Vi havde hørt på vandrørene, hvad der skulle ske. Så vi var forberedt. Men det er træls alligevel.

Sådan siger den daglige leder af kulturhuset Bastionen, Tue Fabricius, om de nye corona-restriktioner, der blev meldt ud på et pressemøde i Statsministeriet onsdag aften.

Blandt dem et forbud mod koncerter med over 50 stående gæster og en kraftig opfordring til at droppe firmajulefrokosterne.

Annonce

Det har skabt travlhed ved telefonerne torsdag formiddag på grund af de mange aflysninger, som er fulgt i kølvandet. For eksempel er der et par firmajulefrokoster for personalet på strandhotellerne, som er røget på den konto, fortæller Tue Fabricius.

- Normalt laver vi altid et ret fint overskud de sidste uger op til jul, som kan bruges til noget sjovt næste år. Det går vi glip af. Men vi prøver, så godt vi kan, at hjælpe folk med at undersøge, om nogle af arrangementerne kan gennemføres på en anden måde. Lige nu er vi eksempelvis ved at se, om vi kan lave en løsning, hvor vi live-streamer balletskolens forestilling på søndag. Ideen er, at de bliver sendt ind i hold, og at vi så optager det, forklarer han.

De nye restriktioner har samtidig ført til en aflysning af alle stående koncerter på Bastionens officielle program. Det gælder den traditionsrige julerock den 18. december og årets julefest den 25. december.

Grønt lys til sidde-koncerter

Derimod bliver julekoncerten den 10. december gennemført, og det samme gælder blandt andet Lytteriets arrangement den 15. december og formentlig også julejazz-caféen den 17. december, fordi det er meningen, at publikum sidder ned under hele forestillingen.

Vi er i forvejen udfordret af, at folk over hele landet ikke køber billetter lige nu. Jeg kan godt sætte mig ind i det, men det er så stor en afmatning, at vi er noget bagud i forhold til billetsalget. Derfor er vi meget spændte på, hvad der sker.

Tue Fabricius, daglig leder af Bastionen

Der vil dog fortsat være krav om fremvisning af et gyldigt coronapas, ligesom man skal huske at bruge mundbind, hvis man skal på toilettet eller en tur i baren for at bestille noget at drikke.

Derudover har Bastionen en lang række planlagte aktiviteter i det nye år, men fælles for mange af dem er, at der kun er solgt et mindre antal billetter. Og det har ikke noget med de seneste corona-restriktioner at gøre, lyder det fra den daglige leder.

- Vi er i forvejen udfordret af, at folk over hele landet ikke køber billetter lige nu. Jeg kan godt sætte mig ind i det, men det er så stor en afmatning, at vi er noget bagud i forhold til billetsalget. Derfor er vi meget spændte på, hvad der sker. Man kan håbe på, at der er nogen, som kan finde på at købe billetter i julegave. Det kunne være til koncerten med DR's Big Band i marts, lyder det fra Tue Fabricius, der kan fortælle, at den kraftige afmatning indtraf allerede i midten af november, hvor smitten igen begyndte at stige.


Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce