Annonce
Lokalavisen Nyborg

Kurt Struve stjal showet ved sin egen farvel-fest

Kurt Struve er en mand med mange talenter - og mange sider. Under den hvide skjorte banker et hjerte for rockmusik, og så elsker han at dyrke motion med gutterne.
Efter 10 år som leder af Nyborg Ungdomsskole er Kurt Struve gået på pension. Forleden var cirka 140 personer samlet for at tage afsked. Og det blev alt andet end kedeligt, selv om man fulgte corona-reglerne til punkt og prikke.
Annonce

Nyborg: Det vidner om en meget uformel tone, når kollegerne siger farvel til chefen med et show, hvor titlen er: "Så slap vi da af med ham".

Og der var netop et show snarere end en traditionel reception på Bastionen fredag, hvor cirka 140 personer var samlet for at sige farvel og tak til Kurt Struve, der er gået på pension efter cirka 10 år som leder af Nyborg Ungdomsskole.

I disse corona-tider er der en lang række regler og retningslinjer, som skal overholdes. Derfor var gæsterne blevet instrueret i at blive siddende på deres pladser, og buffeten var skiftet ud med en portionsanretninger, der stod på bordene fra start.

Det blev dog alt andet end kedeligt, ikke mindst takket være hovedpersonen selv, der stjal showet med en perlerække af indslag, der både kaldte på latteren og forargede.

140 personer deltog i arrangementet på Bastionen, blandt dem kulturhusets daglige leder, Tue Fabricius, og souschef på Nyborg Bibliotek, Winnie Foldager.

Som da Kurt Struve ville vise forsamlingen et røntgenbillede af sit dårlige knæ i stor skala, og forsamlingen ikke kunne undgå at fokusere på det tredje ben, der gik helt ned til knæene.

Eller da han præsenterede en musikvideo med sig selv og direktør Marianne Stentebjerg i hovedrollerne som mand og kone, før han slog over i en gedigen omgang rockmusik iført Metallica t-shirt og tatoveringer på armen.

Annonce

Fuck!

Hans hustru i virkeligheden, Iben Rasmussen, var desværre forhindret i at deltage i fredagens arrangement. Hun skulle nemlig overvære datterens hjemmefødsel, forklarede Kurt Struve fra scenen.

Forinden havde hans dobbeltgænger gennem 68 år, tvillingebroderen Gert Struve, underholdt med, hvordan han fra tid til anden var blevet ringet op af Kurt, når denne ikke gad at gå på arbejde eller deltage i endnu et personalemøde.

- Så sendte han bare mig i stedet, forklarede broderen, der vitterligt ligner ham.

Er dette Kurt Struve i egen person? Nej, det er såmænd hans tvillingebror, Gert Struve, som han er vokset op sammen med i Odense.

At Kurt Struve formåede at stjæle rampelyset ved sin egen farvel-fest, kom formentlig ikke som noget større chok for kollegerne.

For skal man tro Lisbeth Teglbjærg, der er konstitueret ungdomsskoleleder, så har han evnen til at fylde rummet med sin blotte tilstedeværelse. "Karismagisk" lyder hendes egen hjemmelavede betegnelse for sin tidligere chef og kollega.

Annonce

To sider af samme sag

Men han rummer også en mere privat side, og de to ting - arbejde og privatliv - har han altid formået at holde adskilt. Dobbeltheden gik igen i mange af de øvrige taler og indslag.

For lige så højtråbende og fanden-i-voldsk han kan være - lige så ordenligt og loyalt har han udført jobbet som først viceskoleleder og siden leder. Kurt Struve er heller ikke en mand, der har siddet hele sit liv bag et skrivebord.

Lederen af 10. klasse i Nyborg, Henrik Lunde, var også mødt op. Her ses han sammen med rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm.

Tværtimod har han prøvet lidt af hvert - lige fra jobbet som gardinmontør og restaurantejer på Brandts Klædefabrik i Odense til skolelærer, før han kom til Nyborg, efter at være rundet 50 år.

- Hvem fanden er Kurt Struve, var der en elev i 10. klasse, som sagde højlydt, da han blev præsenteret som ny leder af ungdomsskolen.

Det er der vist ikke som mange unge i Nyborg, der er i tvivl om den dag i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce