Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lær at høste og slynge honning: Vindinge Herreds Biavlerforening starter undervisning op

Vindinge Herreds Biavlerforening starter undervisning for nye biavlere i Kaliffenlund i Ullerslev den 31. marts. Foto: Annelene Petersen
Biavlerens højdepunkt er for mange honninghøst og slyngning. Hos Vindinge Herreds Biavlerforening kan man lære om netop det. Den 31. marts starter de undervisning op i Ullerslev.

Ullerslev: Kunne du tænke dig at lære endnu mere om bierne og deres forunderlige liv og verden, så kan du få hjælp af Vindinge Herreds Biavlerforening. Der startes den 31. marts undervisning for nye biavlere i Kaliffenlund i Ullerslev.

Til at starte med er der planlagt fem undervisningsaftener, inden det er tid til at gå udenfor i foreningens skolebigård i maj. Her foregår den praktiske undervisning, hvor man lærer at passe bierne.

Biavlerens højdepunkt er for mange honninghøst og slyngning. Det vises også i løbet af kurset. Omkring Grundlovsdag laver foreningen en helt traditionel slyngning af forårshonningen, men biavlerens arbejde med honningen er ikke kun høst og slyngning. Den skal også røres for at honningens sukkerkrystaller skal få den rette størrelse, så smagen bliver mild og lind. Hvis der ikke røres i honningen vil den knase mellem tænderne.

Som noget helt nyt har Vindinge Herreds Biavlerforening netop indkøbt et ”flow hive”. Bistadet består dels af sædvanlige rammer, hvor bierne har sine celler med yngel nederst. Meningen er, at bierne sætter den indhentede honning i nogle specielle rammer. Disse rammer, som sidder øverst i bistadet, kan ved en særlig indretning forskydes ved at dreje et håndtag. Herved løber cellernes honning ned gennem rammen og ud af et rør. Biavleren skal nu bare holde sit honningglas under rørets udmunding for at høste honningen. Det lyder for godt til, at det kan være sandt. Det er det måske også. Det vil de i foreningen finde ud af i den kommende sæson.

Se mere på foreningens hjemmeside: www.vh-biavl.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce