Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lars har fællesskabet for øje: Birkhovedskolen skal være folkets skole

Lars Busk Svendsen. Skoleder på Birkhovedskolen i Nyborg. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det var en kendt mand på Birkhovedskolen, der den 1. januar officielt satte sig i stolen som skoleleder. Lars Busk Svendsen har været viceskoleleder på skolen siden 2013, men der er stadig en masse spændende uopdyrket land for den nye men kendte skoleleder.

Nyborg: Det har været nogle turbulente måneder for den nye skoleder på Birkhovedskolen i Nyborg, Lars Busk Svendsen, men én ting, der særligt har hjulpet ham, er, at han kender skolen ganske godt.

Han kom til skolen tilbage i 2013, hvor han blev ansat som viceskoleleder, og de sidste mange år har han arbejdet for at styrke skolen i et tæt samarbejde med den tidligere skoleleder Carsten Højgaard.

Udover samarbejdet har målet ikke ændret sig, siden Lars Busk Svendsen 1. januar officielt satte sig i stolen som skoleleder. Fællesskaber skal skabe den gode folkelige skole.

Annonce

- Jeg vil gerne skabe en skole, hvor der er stærke fællesskaber, fordi børnene udvikler sig i fællesskaber, hvor de kan rumme hinanden. Hvor de kan hjælpe og løfte hinanden og samle hinanden op, fortæller Lars Busk Svendsen.

- Når vi udvikler et stærkt fællesskab og arbejder med det, så kan vi lykkes med alle børnene. Det er min tro og erfaring, forklarer han.


Det, som stadigvæk er interessant for mig, er at lede en skole, som er så mangfoldig. Vi er en folkeskole, hvor alle er velkommen.

Lars Busk Svendsen


En fortid som leder

Rollen som leder ligger ikke fjernt for Lars Busk Svendsen. Han har tidligere været leder i forskellige sammenhænge, blandt andet som fodboldtræner på ungdoms- og seniorniveau og som tillidsrepræsentant.

- Jeg vil gerne være tæt på der, hvor man kan præge udviklingen. Det har altid været naturligt for mig at ville påvirke og være med, siger Lars Busk Svendsen.

Og det har også været tilfældet på Birkhovedskolen. Grunden til at han søgte stillingen som skoleleder var blandt andet, at han gerne vil være med til at bevare og udvikle den samarbejdskultur, de har oparbejdet på skolen med årene.

- Jeg synes, vi har udviklet en rigtig stærk skole, hvor jeg oplever ud fra et ledelsesperspektiv, at vi har en rigtig god samarbejdskultur, som vi har dyrket op gennem årene. Den tror jeg meget på, og den vil jeg gerne arbejde mere i, fortæller Lars Busk Svendsen.

Blå bog

Lars Busk Svendsen, 48 år, gift med Charlotte og har to døtre, Freja på 17 år og Nanna på 14 år

Uddannet lærer fra Odense Lærerseminarium i 1998

Bosat i Odense

Bruger fritiden på at cykle på landevejene

Blev ansat på Birkhovedskolen i 2013 som viceskoleleder

Indsat som konstitueret skoleleder i november 2020, og ansat som skoleleder den 1. januar 2021

Før Lars Busk Svendsen kom til Nyborg og Birkhovedskolen, arbejdede han på Ubberød skole nær Odense som lærer, og netop at komme til en byskole som Birkhovedskolen var en noget anderledes oplevelse for ham.

- Det, som stadigvæk er interessant for mig, er at lede en skole, som er så mangfoldig. Vi er en folkeskole, hvor alle er velkommen, siger han.

Men selvom han har været på skolen siden 2013, er det stadigvæk spændende at træde ind af dørene og sætte sig i stolen som skoleleder hver morgen.

- Når man har været her i nogle år, kender man personalet, og derfor tænkte jeg, da jeg søgte stillingen, at jeg kan se det potentiale, vi har som skole og de mange ambitiøse medarbejdere, der er. Der er stadig meget spændende uopdyrket land, fortæller Lars Busk Svendsen.

Annonce

En svær start

Starten som skoleleder har ikke ligefrem været ligesom så mange andre lederes start, da det var under en nedlukning, hvor både elever og lærere endte med at få undervisning og arbejde hjemmefra.

Men selvom tiden har været udfordrende med krav om hurtig omstilling, fra fysisk undervisning til virtuel og tilbage igen har Lars Busk Svendsen set det som en stor fordel at kende både skolen og medarbejderne. Sammen med resten af ledelsesteamet har de skulle tage hurtige beslutninger det sidste års tid med corona.

- Det ville være vanskeligt, hvis det var en ny skole at træde ind på, hvor lærerne ikke er der, og eleverne heller ikke er der i starten af året. Jeg har været med til at indarbejde nogle rutiner, som vi har kunne trække på. Der er nogle relationer, der er opbygget og en forståelse for hinanden, forklarer Lars Busk Svendsen, som understreger, at han kun har mødt forståelse og samarbejdsvillighed hele vejen rundt samt et stærkt samarbejde med forældrekredsen og skolebestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce