Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lars Holger henter dit brugte tøj for Røde Kors

For tre år siden blev Lars Holger Palm alt-mulig-mand i Røde Kors i Nyborg. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Lars Holger Palm bruger hver uge minimum seks timer som frivillig i Røde Kors i Nyborg. Et job som giver ham afveksling fra hverdagens andre gøremål.
Annonce

Nyborg: Egentlig var det bare meningen, at Lars Holger Palms kone skulle være en del af det frivillige arbejde i Røde Kors. Hun sad i bestyrelsen, og det var fint. Men for fem år siden blev den i dag 73-årige Lars Holger Palm også lokket ind i det frivillige arbejde. Han blev leder for Røde Kors' besøgstjeneste i Nyborg, og siden har han ikke kunnet slippe det frivillige arbejde.

I dag er han såkaldt alt-mulig-mand i Røde Kors butikken i Nyborg. Her har han de seneste tre år været en del af det hold mænd, der hver tirsdag kører ud til kommunens 11 tøjcontainere for at hente aflagt tøj. Men det er bare én af hans mange arbejdsopgaver. Hvis der er sprunget en pære i butikken, klarer Lars Holger også det.

Og når der skal bæres vintertøj ned fra loftet til den kommende sæson, og sommertøjet skal pakkes væk, er han også mand for det.

Mellem seks og otte timer om ugen står han til tjeneste for Røde Kors - og det er ikke noget, han vil undvære.

- Som pensionist skal man sørge for at være social - det nytter ikke noget, at man bare synker sammen derhjemme, så da de havde brug for en mand, der kunne hjælpe til hernede, virkede det som en god måde at socialisere sig lidt mere på, fortæller han.

Annonce

Godt med afveksling

Udover at kunne socialisere sig med andre, har det også stor betydning for Lars Holger Palm, at han gennem sit arbejde i Røde Kors er med til at støtte et godt formål. Hvis det står til ham, så fortsætter han, indtil han ikke kan mere.


For mig er det skønt at have noget at stå op til de dage, hvor jeg er hernede. Man kan sagtens bruge en masse tid på huset og haven derhjemme, men det er også rart med lidt afveksling en gang imellem.

Lars Holger Palm, alt-mulig-mand i Røde Kors


- Det er en livsstilling - de må bære mig ud herfra. For mig er det skønt at have noget at stå op til de dage, hvor jeg er hernede. Man kan sagtens bruge en masse tid på huset og haven derhjemme, men det er også rart med lidt afveksling en gang imellem, lyder det fra alt-mulig-manden, der netop har sørget for, at vintertøjet er blevet båret ned fra loftet, så det kan sælges i butikken, når udsalget er slut.

Annonce

Brug for flere mænd

Ud af de cirka 30 frivillige, der er koblet til butikken i Nyborg midtby, er kun tre af dem mænd, og det synes Lars Holger Palm er ærgerligt. Hvis man spørger ham, er det, fordi mændene ikke er nær så sociale som kvinderne, men derfor kan man sagtens være en del af holdet alligevel.

- Det ville give en rigtig god dynamik, hvis der kom flere mænd herned. En god blanding af mænd, kvinder, unge og ældre, ville være godt. Der er nok at lave, og det er et dejligt arbejde, så mændene skal endelig ikke tøve med at blive en del af det, siger han.

Udover at hjælpe til som frivillig til daglig samles holdet af frivillige også et par gange om året til blandt andet julefrokost og sommertur.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce