Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lille gul trimaran tager mål af havnen

Sådan ser den ud, den lille dronebåd, der mandag listede rundt i de forskellige bynære havnebassiner. Den fjernstyrede båd måler vanddybderne. Foto: Jørgen Flemming.
Annonce

Nyborg: Nej det er ikke en teknikfikseret fyr med for mange penge, der mandag morede sig med at sejle sin fjernstyrede, gule trimaran rundt i Nyborgs havne.

Det underlige gule fartøj, som flere læsere har observeret og gjort redaktionen opmærksom på, er et arbejdsfartøj. Det futtede havnen rundt og målte dybderne.

Båden skal give havnens ledelse det totale overblik over vandstanden de forskellige steder i de bynære havnebassiner, inden der sendes bud efter et uddybningsfartøj til at grave materiale væk fra bunden.

- Nogle steder i havnen er der ikke den officielle dybde længere, men det får vi altså overblik over nu, siger havnemester Lis Mylenberg.

Hun håber, at havnen kan være uddybet og helt klar, inden sejlersæsonen begynder. Men hun kan ikke være helt sikker endnu, for det kræver forskellige tilladelser at grave materiale materiale op fra havnebunden - og ikke mindst at komme af med det.

Og det kan tage tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce