Annonce
Lokalavisen Nyborg

Liv og glade gade i Nyborg: Stemningen var i top den første genåbningsuge for spisesteder

Daniel Aaby (tv.), Oliver Egebjerg Andersen, Emil Lyngbo og Nikolai Minor. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det var en længe ventet åbning, der mødte spisestederne i Nyborg. På Nørregade havde folk samlet sig om caféerne, hvor der blev skænket øl, vin og drinks og serveret mad i stor stil.

Nyborg: En summen af glade mennesker, der snakker og griner, leder én ned af Nørregade, og da undertegnede når ned til de tre serveringssteder Vin-specialisten, Jimbos Kaffebar og Café Anton, føles det som en fredag eftermiddag som i de " gode gamle dage" før coronaens indtog i februar sidste år.

Den 21. april måtte restauranter og caféer igen åbne efter fire måneders nedlukning, og med en fredag eftermiddag med overvejende solskin var der flere, der udnyttede denne mulighed til igen at byde weekenden velkommen med en fadøl eller to.

Nogle af dem var en vennegruppe på fire mand. De var ude for at fejre en 25 års fødselsdag nemlig Oliver Egebjerg Andersens. Det blev en sammenkomst, som de ikke har kunne lave i lang tid, men med de nye restriktioner og restauranternes genåbning blev det muligt.

- Vi besluttede det, da vi hørte, der ville være åbent, og så snakkede vi om det for to uger siden, fortæller Emil Lyngbo fra Nyborg, mens han kigger over på sin ven, som han er kommet for at fejre, der nikker anerkendende.


Det er dejligt, at vi endelig kan komme ud igen

Oliver Egebjerg Andersen


Skønt at være ude igen

Da spørgsmålet falder på, hvordan det så endelige er at være ude igen, er begejstringen ikke til at tage fejl af. I kor fortæller alle fire, at det er skønt at få lov til at være ude igen.

- Det er dejligt, at vi endelig kan komme ud igen, fortæller Oliver Egebjerg Andersen, mens tjeneren kommer ud med mad til bordet, som er flankeret med diverse drikkelse.

Alle fire er fra Nyborg, mens den ene af vennerne, Nikolai Minor, er kommet hjem fra Rødovre, for at fejre fødselsdag i fredagens til tider solrige forårsvejr.

- Vi har trukket folk helt til Nyborg for at blive samlet igen, fortæller Emil Lyngbo med et smil og banker Nikolai Minor venskabeligt på ryggen.

Annonce

Helt til lukketid

- Tillykke med fødselsdagen, lyder det fra en velkendt forbipasserende, som går forbi bordet og giver Oliver Egebjerg Andersen et klem på skulderen.

På bordet står fadøllene linet op, og det er nok ikke den sidste runde, vennerne er i gang med. Udover de fire venner sidder Oliver Egebjerg Andersens far, Jan Andersen, også ved bordet for at fejre sin søn.

Rundt omkring dem er bordene fyldt op med glade mennesker, som nyder noget at drikke eller en sen frokost, mens tjenerne går ind og ud fra caféerne for at betjene de mange kunder.

Og noget tyder på, at de får lov til at gå den tur mange gange.

- Vi bliver her, indtil de lukker. Ligesom vi plejede at gøre, siger Emil Lyngbo med et grin til de andre.

- Det siger noget om, hvor meget vi har glædet os, supplerer Oliver Egebjerg Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce