Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lokale ville redde liv: Fik samlet ind til hjertestarter

Erik Broby Hansen er en af de 17 lokale borgere i området ved Ankær Strand, der valgte at gå på en indsamlingstur for at få en hjertestarter til Andkær Strand. Foto: Erik Broby Hansen
Lokale beboere var bekymret over manglen på hjertestarter ved Andkær Strand. 17 beboere besluttede sig for at samle ind for hjerteforeningen og endte med at få sat en hjertestarter op.

Andkær Strand: En stigende gennemsnitsalder og en stor distance til de nærmeste større byer. Det var begrundelsen for, hvorfor lokale ved Andkær Strand gerne så en hjertestarter i området.

Beboerne fra de 14 sommerhuse i området havde haft kontakt til Hjerteforeningen, som fortalte dem, at hvis de kunne samle 15 til at gå en rute og samle donationer, så ville de opsætte en hjertestarter.

Det lykkedes borgerne at samles 17 mennesker, som gik rundt i hver deres område og samlede ind til Hjerteforeningen helt fra Andkær Strand til Frederiksberg.

Annonce

Der blev i alt indsamlet 22.939 kroner til formålet ved Landsuddelingen den 30. august 2020.

Det var derfor en stolt Erik Broby Hansen, der kunne vise Andkær Strands nye hjertestarter frem.

Det handler om tryghed

Andkær Strand ligger en smule isoleret imellem Nyborg og Kerteminde, og Erik Broby Hansen mener, at der ligger en vis risiko i den distance.

- Vi er et lille område, hvor vi bor langt fra hjælp. Vi bor midtvejs mellem Kerteminde og Nyborg, og en ambulance kan være længe om at komme herud. Vi bliver også ældre i området, jeg vil tro, at gennemsnitsalderen er 65 år. Hjerteforeningen gav os så et fint tilbud om at få stillet en hjertestarter op, hvis 15 af os gik på indsamling, siger Erik Broby Hansen.

Det har for beboerne i Andkær Strand betydet, at de føler sig mere trygge, når de er på ferie i sommerhuset.

- Det har heldigvis ikke betydet noget endnu, for vi har ikke haft brug for den, men det giver en stor tryghed, at den er her. Den er stillet meget centralt, og den er nem at se, så folk der bor her fast, kan nu føle sig mere trygge, fordi den er her, afslutter Erik Broby Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce