Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lotte kom tilbage fra konkurs og sygdom: Nu åbner hun ny brillebutik i Nyborg

Lotte Sølvtofte åbner en optiker og livsstilsbutik på Torvet 3 i Nyborg. Hun åbner dørene op i påsken. Privatfoto
Lotte Sølvtofte åbnede sin første brillebutik By Sølvtofte i Randers for seks år siden. Det er siden blevet til en Børsen Gazelle pris, en butik i Odense og nu endnu en på Torvet i Nyborg.

Nyborg: Den seneste tid har Lotte Sølvtofte og hendes kæreste Jesper Nordam haft mere end normalt travlt med både at pendle mellem Randers og Odense, hvor de på skift bor en uge i hver by, og samtidig køre til Nyborg for at sætte det 288 kvadratmeter store lokale på torvet i stand.

Her åbner hun brillebutikken by Sølvtofte. Den tredje af slagsen. Den første åbnede hun i Randers i 2015, så i august 2020 i Odense og nu er turen kommet til Nyborg, hvor hun slår dørene op i påsken.

Men selvom det virker til at køre som smurt for Lotte Sølvtofte nu, så har livet ikke altid været nemt. Det består af op og nedture også for den 48-årige optiker fra Randers.

- Mit liv har været lidt af en rollercoaster. Jeg har været selvstændig før og midt i det fandt jeg ud af, at jeg var gravid og allerede 4,5 måned henne. Jeg var på barsel i 2011, og da han var fire måneder, fik jeg et ultimatum fra banken. På de fire måneder, jeg gik hjemme, havde jeg tabt 500.000 kroner, så de sagde, jeg skulle sende ham i vuggestue, og at jeg skulle tilbage i butikken. Det gav mig enormt dårlig samvittighed hele tiden, og jeg endte med at erklære mig selv konkurs, fortæller Lotte Sølvtofte.

Hun fik en gæld på 3,7 millioner og startede kort efter hos en anden optiker i byen. Hun var så så heldig, at der kom en check ind af døren fra en forsikringssag, og med hjælp fra gode venner blev hun gældsfri. Men glæden varede ikke længe.

Annonce

Fra kræftramt til selvstændig

Lotte Sølvtofte fik nemlig konstateret kræft i Skjoldbruskkirtlen og inden for en uge, fik hun at vide, hvor slemt det var. Kræften var indkapslet og havde ikke spredt sig, så hun fik en operation, som klarede det værste. Det udløste dog også et årligt helbredstjek hos lægen.

I forbindelse med hendes sygdomsforløb fik hun 100.000 kroner af PFA Pension.

- Jeg satte mig ned med mine børn for at holde ø-råd, og vi blev enige om, at det bedste var at starte op igen, fortæller Lotte Sølvtofte.


Der er nogle hovedkollektioner og delkollektioner. Vi har kun tre til fem i hvert stel, så man skal være hurtig. Kunderne skal vænne sig til, at de ikke skal vente tre uger, før de slår til, men vi har også en god pris, fordi vi ikke har nogle mellemled

Lotte Sølvtofte


Det endte med brillebutikken by Sølvtofte, som efter fire regnskabsår vandt Børsens Gazelle pris i 2020, som gives til en hurtigt-voksende virksomhed, som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Det gav Lotte Sølvtofte blod på tanden efter mere.

Annonce

Ikke kun optiker

Lotte Sølvtoftes blik faldt på Nyborg, da de var på besøg i forbindelse med en bisættelse. Det gav optikeren mulighed for at kigge på byen, som hun faldt mere og mere for.

- Jesper kommer fra Nyborg, men jeg har egentlig bare kørt gennem Nyborg fra Sjælland til Randers, og jeg var helt blown away, overfor hvor hyggeligt her var. Midt i det tragiske tænkte jeg, det kunne være en mulighed, fortæller Lotte Sølvtofte, og før hun vidste af, var de ude at kigge på lokaler, som snart blev hendes.

Og konceptet hos by Sølvtofte er ret ligetil dog en del anderledes end de konceptbutikker, Lotte Sølvtofte har arbejdet i før.

- Den er bygget op, så der er nogle hovedkollektioner og delkollektioner. Vi har kun tre til fem i hvert stel, så man skal være hurtig. Kunderne skal vænne sig til, at de ikke skal vente tre uger, før de slår til, men vi har også en god pris, fordi vi ikke har nogle mellemled, forklarer Lotte Sølvtofte.

Lotte Sølvtofte åbnede i august sidste år en by Sølvtofte i Odense, hvor dette billede er fra. I butikken i Nyborg vil hun blandt andet farvekoordinere varerne, og udover briller vil man også kunne finde forskellige livsstilsting som for eksempel tæpper og lanterner. Privatfoto

Udover briller bliver den 288 kvadratmeter store forretning også fyldt med andre ting. By Sølvtofte kommer også til at sælge tæpper, lanterner og silketørklæder til håret. Herudover har hun også ting fra Galleri Rasmus og kafferisteriet Kaffeagenterne fra Randers.

- Når vi for eksempel får stel hjem fra Asien, Marokko og Asien, så er vi også ude at finde andre ting. Derfor kommer du ind i en butik, hvor der er indiske tæpper, som er lavet af gamle sharoner, og vi har fået lavet lanterner, hvor vi følger processen, og nogle af dem har vi designet helt fra bunden, siger Lotte Sølvtofte.

Derfor kalder hun også butikken for en livsstilsbutik, som er lidt anderledes end hendes andre butikker, da den netop er så stor.

- Du får en oplevelse, hvor det er inddelt i farveorden. Når du ser på de blå stel, så kigger du på den blå reol, hvor der også står indiske tæpper i blå eller tyrkiske håndklæder. Det bliver en lille del af hele verden og en stor del af Randers, fortæller Lotte Sølvtofte.

Udover butikken i Odense har Lotte Sølvtofte også en i Randers, hvor hun selv er fra. Butikken i Randers vandt sidste år Børsens Gazelle pris, og er derved blevet en gazellevirksomhed. Gazellevirksomhed er en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce