Annonce
Lokalavisen Nyborg

Lundes liv i musik: Det begyndte med Benny Goodman

Trompetisten og dirigenten Mads Lunde har spillet med mange og mødt de fleste. Her er han med Keld Heick (til højre) til premieren på sidste års sommerforestilling på volden, "Vi maler byen rød".  Foto: Vibeke Volder
Nyborgenseren Mads Lunde blev fanget af musikken, da han var syv år gammel. Og det er han i en alder af meget tæt på 50 år stadig.

Nyborg: Mads Lunde blev født den dag - den 14. januar 1972 - kong Frederik 9. døde.

I sagens natur en tilfældighed. Men også en tilfældighed som mange af de andre, der har givet nyborgenseren med det alsidige repertoire et indtil videre 50 år langt liv i musikkens tjeneste.

Det begyndte allerede i en alder af syv år med en ubetinget kærlighed til og passion for den amerikanske klarinettist og orkesterleder Benny Goodman.

Annonce

- Dengang ville skæbnen, at min far gik på et aftenskolekursus i tysk med den daværende kasserer i Danehofgarden, Karen Margrethe Jørgensen. Og hun synes, jeg skulle komme med i garden for at kigge lidt nærmere på en klarinet, som Benny Goodman jo spillede på, smiler Mads Lunde ved tanken om dengang for et halvt hundrede år siden, han drømte om enten at blive cykelrytter eller musiker.

Skæbnen ville så også, at Danehofgarden var løbet tør for klarinetter, så med en afstikker til kornetten endte det med den trompet, der i dag er Mads Lundes hovedinstrument.

Og altså også det instrument der har bragt ham rundt på snart sagt alverdens scener som solist, orkestermusiker, dirigent - og den mange store musiknavne ringer til, når de har brug for en dygtig trompetist.

Det er i øvrigt også der - lidt i baggrunden og uden for scenens helt store spotlys - Mads Lunde føler sig bedst tilpas.

Efter at have trådt de musikalske barnesko i Danehofgarden kom han efter 10. klasse ind på det fynske musikkonservatorium, hvor han uddannede sig til klassisk musiker.

Og siden har musikken både været hans liv og levevej. Først i Odense Symfoniorkester og siden i mange andre sammenhænge - og ude i stort set alle hjørner af musikkens mangfoldige verden.

For Mads Lunde er det at røre og bevæge andre med musik det vigtigste. Og så er det for så vidt ligegyldigt, om det er en symfonikoncert med et stort publikum eller en bisættelse, hvor der ikke er så mange mennesker til stede, han spiller til.

Og selv om han farer land og rige rundt med trompeten, har Nyborg altid været hans base. Han har blandt andet stået i spidsen for Nyborg Harmoniorkester, hvor han var en af hovedkræfterne bag idéen om orkesterets efterhånden store og meget populære nytårskoncerter.

Mads Lunde vender i øvrigt tilbage til harmoniorkesteret den 30. januar, hvor han sammen med sangeren Christoffer Brodersen og skuespilleren og sangeren Sofie Lassen-Kahlke er solist ved nytårskoncerten den 30. januar i Nyborghallerne.

Og så er han ikke mindst kendt for at være manden på dirigentpodiet ved en lange række af Nyborg Voldspils forestillinger.

Det var for eksempel ham, der slog takten til musikken til "Vi maler byen rød" sidste sommer - en forestilling med melodi grand prix-musik, der til fulde levede op til regel nummer ét i Mads Lundes nodehæfte:

Det skal være sjovt at spille musik.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce