Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mangler du overblik over, hvad der har åbent? Få det her

Meget er delvist åbent igen efter 21. april, men der er stadig mange forholdsregler, der skal tages. Arkivfoto: Peter Krogh
Den seneste store åbningsdag fandt sted 21. april, men det er stadig ikke alt, der har åbent - og åbent betyder forskellige ting, alt efter hvem man spørger. Hvis du har mistet overblikket, prøver vi at give dig det her.

Nyborg: Genåbningen er så småt i gang, men når det sker i små bidder fordelt på flere faser, kan man hurtigt miste overblikket over, hvad der egentligt er åbent.

Det overblik får du forhåbentligt her, så du med coronapas og mundbind under armen kan bryde coronaisolationen.

Den næste dato, du kan se frem til, er 21. maj, hvor forsamlingsloftet hæves fra 10 til 25 indendørs og 20 til 50 udendørs.

Mange ting kræver dog stadig et gyldigt coronapas. Det betyder, at dit coronapas skal vise, at du enten er færdigvaccineret, har været smittet inden for 14-180 dage, eller at du er testet negativ for corona inden for de seneste 72 timer. Både kviktest og PCR-test gælder. Du kan hente dit coronapas på sundhed.dk.

Når du i fremtiden vil holde dig opdateret, kan du også klikke dig ind på coronasmitte.dk og finde Nyborg Kommune. Her kan du se alle de tiltag, der gælder lige nu.

1 Bastionen

Bastionen åbner 6. maj. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Bastionen har holdt lukket siden december 2020, men 6. maj åbner de igen dørene.

Det bliver med begrænset kapacitet ift. normalt, og visse arrangementer, såsom det månedlige fællessangsarrangement Brunch og Brummerier, vender først tilbage til efteråret.

De konkrete retningslinjer, der skal følges i kulturhuse som Bastionen, er endnu ikke meldt ud, men man kan godt regne med, at coronapas og mundbind bliver et krav til indendørsarrangementer.

2 KinoVino

KinoVino åbner 6. maj. Arkivfoto: Carsten Olsen

Som biograf falder KinoVino under paraplyen af institutioner, der åbner den 6. maj. Også her venter man på de konkrete retningslinjer. Antallet af siddepladser bliver dog næsten halveret, så biografen kan imødekomme pladskravene.

Simon Storgaard, der er den ene af biografens to forpagtere, regner med, at mad- og drikkedelen af KinoVino kommer til at foregå med bestilling og coronapas.

Han fortæller også, at man vil genoptage nogle af de film, der ikke fik lov at køre færdig. Det gælder blandt andet de danske film Retfærdighedens Ryttere og Lille Sommerfugl. Man vil også kunne se eller gense Thomas Vinterbergs Druk i anledning af, at den vandt en Oscar.

3 Byens butikker og serviceerhverv

Butikker og liberale serviceerhverv har åbent. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Dagligvarebutikker, detailhandlen og liberale serviceerhverv såsom frisører har åbent. Før du kan få en klipning, skal du dog kunne fremvise et gyldigt coronapas. Det samme gør sig ikke gældende i supermarkeder, storcentre, tøjbutikker osv., men vær opmærksom på, hvornår coronapasset er et krav, så du ikke går forgæves.

Der er selvfølgelig krav om mundbind eller visir i alle butikker, og der må kun være et begrænset antal mennesker på butiksarealerne.

4 Svømme- og idrætshaller

Nyborg Idræts- og Fritidscenter er fortsat lukket. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.

Landets idrætshaller har med genåbningen 21. april fået lov til at afholde holdidræt for personer under 18 år og over 70 år. I de sammenhænge er forsamlingsloftet henholdsvis 25 og 10 personer.

Er man mellem de to aldersgrupper, kan man altså ikke dyrke indendørsidræt i hallerne lige nu.

På Nyborg Idræts- & Fritidscenters hjemmeside står der yderligere, at Idrætscenter Nyborg, Svømme- og Badeland, Nyborghallerne og Skovparkhallen er lukket indtil videre.

5 Caféer, restauranter og barer

Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

Det helt store punkt for mange danskere ved den delvise genåbning 21. april var caféerne, barerne og restauranterne, der igen fik lov til at servere mad og drikker.

Hvis man vil nyde maden inden døre, er det dog et krav, at man bestiller bord og medbringer et coronapas. Det er dog ikke nødvendigt, hvis man skal sidde udendørs.

Nattelivet er stadig ikke genoplivet, da ingen må have åbent efter klokken 23.

6 Biblioteket

Nyborg Bibliotek har atter åbent. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Bibliotekerne i Nyborg Kommune tilbyder igen stort set den samme service, som før corona, dog med visse forskelle. Du skal eksempelvis fremvise coronapas, for at få adgang til biblioteket. Det betyder også, at bibliotekerne kun har åbne, når de er bemandede, så coronapassene kan tjekkes.

Bibliotekerne fortsætter også den udleveringsservice, de har haft under corona, så folk, der ikke er helt trygge eller ikke har coronapas, også kan få glæde af bibliotekerne.

Der bliver heller ikke afholdt fysiske arrangementer på bibliotekerne lige nu, men online-arrangementerne kommer til at fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce