Annonce
Lokalavisen Nyborg

Menighedsrådet: Valg på en ny måde

Der skal snart vælges nyt menighedsråd i Nyborg såvel som i alle andre sogne. I Nyborg kommer det til at foregå helt anderledes end hidtil. Arkivfoto: Klaus Wind.
For første gang i mange år bliver menighedsrådsvalget i Nyborg ikke en kamp mellem tre lister.
Annonce

Nyborg: Inden længe skal findes nye medlemmer til menighedsrådene rundt om i hele landet, og i Nyborg Sogn er der lagt op til noget helt nyt:

Her har der nemlig i mange år været et regulært valg, hvor Socialdemokraterne, Den Grundtvigske Liste og Den Kirkelige Borgerliste kappedes om pladserne, og hvor vælgerne mødte frem og stemte ved at sætte en kryds på en liste eller en kandidat, som man kender det fra andre valg.

Men Folketinget har vedtaget en ny valgreform, og det betyder, at der i år er der lagt op til fredsvalg, så de 15 medlemmer af menighedsrådet findes ved en valgforsamling, der finder sted den 15. september på Bastionen.


Til hverdag betyder listerne ikke noget for menighedsrådets arbejde, og vi kan dårligt huske, hvem der repræsenterer de forskellige lister.

Lisbeth Jørgensen, formand for menighedsrådets valgudvalg.


Her stilles kandidaterne op, og hvis der er flere end de 15 pladser i menighedsrådet, bliver der arrangeret et valg på stedet. Men kandidaterne stiller altså ikke op på de tre lister, som har været repræsenteret i menighedsrådet i mange år.

- Til hverdag betyder listerne ikke noget for menighedsrådets arbejde, og vi kan dårligt huske, hvem der repræsenterer de forskellige lister, siger Lisbeth Jørgensen, formand for menighedsrådets valgudvalg.

Nyborg Menighedsråd

Nyborg vor Frue Sogn er et af de største sogne på Fyn med omkring 11.000 medlemmer.

Sognet ledes af et menighedsråd på 15 medlemmer.

Menighedsrådet har blandt andet til opgave at vedligeholde kirken og kirkegårdene, og for tiden er der gang i et stort projekt med nyt tag og renovering af spiret på kirken.

Formand for menighedsrådet er Torben Hårbøl.

Hidtil er menighedsrådets medlemmer gået til valg på tre forskellige lister:  Den Grundtvigske Liste, Socialdemokraterne og Den Kirkelige Borgerliste, men listerne forsvinder med den nye valgform, der for første gang gennemføres i år.

Det er i øvrigt ikke hundrede procent sikkert, at valget kan gennemføres som en fredsvalg på valgforsamlingen. Hvis der dukker kandidater op, som kræver et kampvalg, skal der arrangeres en egentlig afstemning på et senere tidspunkt.

Alle medlemmer af folkekirken, der bor i Nyborg Sogn, kan møde frem på valgforsamlingen i Borgerforeningen og stille op til menighedsrådet.

Hvis man vil deltage, skal man huske legitimation, for menighedsrådet har pligt til at kontrollere, at deltagerne er medlem af folkekirken og bor i sognet.

Menighedsrådet har ikke prøvet at afholde valgforsamling før og ved naturligvis ikke, hvor mange, der dukker op, men der er plads til 254 mennesker i Bastionens store sal efter corona-reglerne.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce